טינטון אחרי בולוס מרנגיטיס

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

08/06/2016 | 20:15 | מאת: אבי

שלום לדר יעקב בן דוד לפני כ 4 חודשים בתאריך.26.1.16 חשבי כאבים באוזן שמאל הלכתי לרופא משפחה והוא ראה שיש לי על התופית של האוזן אודם קל והביאו לי אוטידין להרגעה, יום לאחר מכן הכאבים גברו הכאבים והתחיל טנטון באוזן שמאל, הלכתי ישר לרופא אף אוזן גרון שאיבחן "בולוס מרנגיטיס" נתן לי דלצין, לאחר יומיים הובלתי למיון בשל תגובה אלרגית לתרופה, והחליפו לי את התרופה למוקסיפן. לאחר כשבועיים הייתי בביקורת אצל רופא אוזניים ונישלחתי לביצוע בדיקות שמיעה. ב15.2 לאחר בדיקת שמיעה נמצא כי הבדיקה תקינה פרט לליקוי הולכתי בצד ימין בתדרויות הגבוהות ב4000 דציבל ( לוחם מעברי ) בתאריך 18.4.16 נשלחתי לביצוע בדיקת ABR שיצאה תקינה.גם התופיות היו תקינות. חשוב לי לציין שהטנטון הוא מצד שמאל איפה שהייתה הדלקת, הרופא אמר לי לעשות עוד בדיקת שמיעה על מנת לשלול נאורומה אקוסטית באיזור חודש 8. הבנתי שבדרך כלל אחרי דלקת כזאת הטנטון חולף... יכול להיות בגלל האוטידין הזה התחיל הטנטון? אתה ממליץ על בדיקת MRi? חשוב לי לציין שבהיותי בגיל קטן מאוד נפלתי על הלסת ושברתי אותה, יכול להיות שזה גורם שמשפיע ? לפעמים ישלי צלצולים כאלה שונים מהצלצול של הטנטון שכשאני עושה פעולה בלסת הם מפסיקים כאלה וממשיכים משהו מוזר...הם לפעמים באים ונעלמים, לא יודע להסביר את זה. באמת שהצלצול הזה מתיש! תודה רבה !!

12/06/2016 | 23:02 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אבי בולוס מירינגיטיס בד,כ ממקור וירלי ועשויה לפגוע גם בשבלול ולגרום לטנטון. בד"כ תחזית טובה לשיפור ויש הנותנים גם סטרואידים בנוסף לאנטיביוטיקה בשבועיים הראשונים של המחלה. לא נראה לי שיש קשר לחבלה בלסת בילדות .וכן אין קשר לאוטידין. בברכה ד"ר בן דוד

13/06/2016 | 01:55 | מאת: אבי

אממ אוקיי, אז איזה בדיקות או פעולות אתה ממליץ לעשות לאור המצב הנתון ? MRI? צילום כלשהו? טיפול כלשהו ?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)