מחלת מנייר - וירטגו דזינס שתי אוזניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

25/07/2015 | 17:42 | מאת: עדי

שלום אני חולה מזה 8 שנים במחלת מנייר קשה . ובנוסף לכך יש לי דיסק בצוור ירידה בשמיעה . באוזן שמאל 60% באוזן ימין 38% טנטונים צפצופים חזקים וכאבי ראש ולחץ בעניים , אני נוטל תרופות מזה שמונה שנים אגיסרק 5 כדורים ביום לאחרונה נאלצתי לקחת כדורי הרגעה מבסכיאטר להרכיב משקפיים לצערי לפני 3 שנים פניתי לבטוח לאומי אחרי שאבדתי תקווה שאני הולך להחלים , אבל ממש מנסים להתעלם ממני . המחלה גרמה לגרושי מהעבודה כשכיר ומאז אף אחד לא מוכן להעסיק אחד שחולה כמוני אני משתדל לפרנס את עצמי בקושי . וגרמה לי לא לעבוד בצורה מסודרת לפחות 4/5 שעות ביום לפעמים אני ממש משותק ולא יוצא מהבית לימים ! השאלה שלי למה לא מודים שזו מחלה מאד מאד קשה אני עדיין צעיר והתחתנתי לפני שנתיים ולגיד את האמת אפילו אשתי לא ממש מסתדרת עמי במחלה הזו בבקשה תעזרו לי אין לי פרנסה אחרת תודה .

27/07/2015 | 09:15 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום עדי אם זה כל הטיפול שקיבלת למחלת מנייר , יתכן שיש מקום להשלים הטיפול באמצעים נוספים שקיימים היום. יש תוספת משתנים כמו אורמוקס או דיזותיאזיד,. אם לא עוזר ניתן גם לבצע הזרקות לאוזן של סטרואידים ואף גנטמיצין . בברכה ד"ר בן דוד

27/07/2015 | 19:24 | מאת: עדי

תודה על התשובה שלך דר דוד . מבחינת טפולים עשו ממני עכבר מעבדה במשך 6 שנים ושום דבר לא עזר ואמת שאני לא סובל מפחד גבהים להפך בגלל זה נפלתי פעמים רבות תוך כדי התקפי סח מגובה . ואני כמעט בטוח שאין תרופה למחלה זו והי מאד מדכה את החולה והמטפל . בקשר לאורמוקס אחרי תקופה לא ארוכה החליטו להפסיק את הטפול בה עכב הפרעה בקצב הלב הנגרמת מכל הנראה מהתרופה . בקשר להזרקות אני עדיין לא החלטתי כי נתנו לי סכוי מאד קלוש 50/50 . על ידי דר טהה מוחמד מכפר קאסם . השאלה שלי האים יש מצב שהמדינה ומשרד הבריאות אכן לא מודה שמחלת המנייר בכל סוגיה ממש לא קובעת ניכות אובדן כושר עבודה ושמחת חיים וריסוק נפשי וגורם מאד חשוב לפגיעות פיזיות ואפילו מסכנת את חיי החולה ?!?! למה בטוח לאומי מתעלם מאתנו ?! מהו החוק והאחוז שנקבע בספר משרד הבריאות בנושה זה ?! תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)