סחרחורת בטיסה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

27/06/2015 | 13:25 | מאת: ליאורה

היי דר , יש לי תופעה מוזרה בזמן הטיסות פשוט כל טיסה בשבילי זה סיוט נוראי, התופעה מתבטאת אצלי מתחילת ההמראה שהמטוס עוד בזווית באוויר אני מרגישה שהעולם מתהפך למעלה או יותר נכון לאחורה ההרגשה הזו נרגעת אם אני מטה את הראש שלי קדימה בזווית מנוגדת לכיוון המטוס כלומר אני מצמידה את הראש שלי לכסא הקדמי. אחרי שהמטוס מתיישר בין לבין יש לי סחרחורת לא בדיוק סיבובית אלא מין שיוט או איבוד שיווי משקל כזה. ובנחיתה אותו סיפור רק הפוך אבל אני מצמידה את הראש שלי גם בכיסא הקדמי. אני מוסיפה שהלחץ באוזניים בלתי נסבל אני מרגישה כמו מחטים בעורקים מתחת לאוזניים וגם בתוך האוזניים. לקחתי פעם טיראוין לא עזר לי בהקלת התופעה. עם אטמי אוזניים הלחץ באוזניים פחות אבל לא פותר לי את בעיית הסחרחורת. מה אני צריכה לבדוק??

29/06/2015 | 11:16 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום ליאורה מומלץ לברר במסגרת אא"ג מצב האוזן התיכונה ע"י בצוע בדיקת טימפנומטריה מעבר לבדיקת שמיעה. כן מומלץ ברור מצב האוזן הפנימית. בדיקת ENG וכן CT אוזניים . הדבר לדעתי דורש ברור רופא מומחה לסחרחורות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)