סחרחורות ושיוטים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

02/09/2008 | 16:23 | מאת: אסף ר

שלום אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל לפני כחודש היו לי סחרחורות קשות בשינוי תנוחה פתאום. הייתי במיון ועקב ניסטגמוס במעבר מישיבה לשכיבה אובחן BPPV. התקף סחרחורות של כ 20 שניות קשה. הסחרחורת רק בשינוי תנוחה וכשלא משנה תנוחה, אם נניח רק יושב או שוכב אז אין. למחרת הלכתי לפיזיותרפיסט שיווי משקל שגם אבחן BPPV עברתי 3 טיפולי פיזיותרפיה מסוג אפלי ולאחר כשבוע זה חלף. יחד עם זאת, מלאחר הטיפול הראשון התחלתי להרגיש קצת שיוטים. זז קצת ומרגיש שכאילו זז יותר. יושב ומרגיש שנמצא באניה. הוא הסביר לי שזה עלול לקרות כתוצאה מהטיפול ותזוזת הגביש. הייתי אצל אאג ראה אוזן תקינה. בדיקת שמיעה תקינה. בדיקת נוירולוג לפני שבועיים תקינה. הפיזיותרפיסט נתןו לי תרגילים בבית לחיזוק שיוי המשקל הכללי בגוף. למשל ללכת על משטח מסוים עקב בצד אגודל או לעמוד על משטח מתנדנד שנתן לי וכו'. ברצוני לשאול 1. האם סביר שיהיו שיוטים אחרי BPPV בעקבות הטיפול? 2. שמתי לב שלפעמים יש לי יומיים שלושה הקלה כמעט חולף ואז כשאני מתרגל את תרגילי השיווי משקל זה חוזר ומחריף ושוב נשאר כמה ימים. האם לעשות תרגילי שיווי משקל זה דבר טוב??? אולי זה מזיק? תודה

03/09/2008 | 12:22 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום תיתכן תלונת שיוט לאחר רפוזיציה של BPPV ,יחד עם זאת מעבר למה שבוררת במידה והתלונות ממשיכות מומלץ גם לעבור ברור מעבדתי כולל ויטמין B12, חומצה פולית, תפקודי בלוטת התריס וכן בדיקת לחץ דם בשכיבה ועמידה. לדעתי תרגילי היציבות אינם מזיקים.-יכולים רק לעזור. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)