סחרחורות חוזרות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

03/02/2015 | 22:43 | מאת: לירון

שלום ד"ר, אני בת 26 סובלת מהתקפי סחרחורת חוזרים מזה כעשר שנים! לפני עשר שנים היה וירוס סחרחורת פתאומית באמצע היום כמה שעות של בחילות והקאות סחרחורת נוראית ביותר. ומאז חוזר מדי כמה חודשים ולכל היותר שנתיים הפוגה, מיד לאחר הקימה ונמשך כמה שעות בעיקר בתזוזות ובעוצמות שונות כל התקף. עכשיו לאחר זמן רב של שקט, שנתיים, קמתי בוקר אחד עם ורטיגו נוראי בתזוזות ראש שלא עזר אפילו 2 אגיסרק. רק למחרת אחרי 24 שעות החל להרגע. כעבור שבועיים לאחר רגיעה יחסית מוחלטת חוץ מסיבובים במיטה, שוב תקף אותי לאחר שינה באמצע הלילה. אך נעלם עם אגיסרק עד סוף אותו היום. מאז, עבר כבר שבוע וחצי אך עדיין קושי רב להסתובב במיטה. בעיקר שמתי לב שכאשר מנסה להסתובב לצד שמאל או לישון על צד שמאל יש סחרור וכבדות בצד הזה. ממש סחרור ממוקד בצד שמאל. שאלתי, האם התסמינים מתאימים לוסתיבולופתיה? בדיקות שמיעה וeng תקינות לחלוטין אגב. ושנית, מה נכון לעשות? לישון על צד שמאל כדי דווקא להרגיל את המוח? או להפך, לישון על צד ימין? ובכלל, אני אמורה לחשוש שהפעם ההתקף לא נעלם לחלוטין כבר קרוב לחודש? אודה לתשובותייך! אני כבר על סף יאוש בגיל כזה צעיר וכבר עשר שנים לא נמצא פתרון. כמו כן עוד משהו מעניין- שאיבות צרומן שאני עושה כל 4 חודשים היו גורמות לי לורטיגו כעבור יום-יומיים לאחר השאיבה. לקח שנים עד שקישרתי. הפסקנו לשאוב, והרופאה מוציאה רק בכפית, אך הנה כעבור שנתיים שוב חזר. אשמח לשמוע לדעתך.

06/02/2015 | 14:04 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לירון התקפי הסחרחורת הנוכחיים עשויים להיות על רקע נשירת ה"קריסטלים" תופעה שהיא שכיחה בעיקר לאחר מחלה וירלית של העצב הווסטיבולרי מה שכנראה היה לך בעבר. כל אלה רק רעיונות על פי התאור שלך. את זקוקה לתשאול ובדיקה אצל מומחה לסחרחורות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)