סחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

04/07/2014 | 12:57 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 64, כחודש סובל מסחרחורות קשות. התחושה היא שהכל סביבי מסתובב. קורה בעיקר כשאני בתנועה, קם מהמיטה, קם מישיבה, בהזזת הראש ואפילו במנוחה. בבדיקת רופא אף-אוזן-גרון לא נמצא ממצא וסטיבולרי, Dick Hallpike-Negative, Head Impulse test-negative, Post head shake nyastagmus-negative, ללא ניד ספונטני או תנוחתי. קיבלתי טיפול באגיסרק במשך 3 שבועות ללא הטבה. לחץ הדם תקין ומאוזן. אק"ג תקין. בדיקות דם תקינות גם כן. נוטל באופן קבוע לוסק, וסקייס, טרנקסל, מטפורמין. היום, רופאת המשפחה רשמה לי סטונרון. מה הסיבה לסחרחורות? איזה בדיקות ניתן לעשות עוד? תודה רבה.

06/07/2014 | 07:57 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך סחרחורות ללא ממצאים ווסטיבולרים בגילך ובמחלות רקע כשלך עשויות בין השאר להיות קשורות במערכת קרדיו ווסקולרית וכן מטבטלית הורמונלית. להשלמת ברור מומלץ דופלר של עורקי הצוואר, הולטר של ל.ד. ודופק,מערכת בדיקות דם כולל ויטמין B12, חומצה פולית, ותפקודי בלוטת התריס. לדעתי יש מקום לבדיקת נוירולוג אשר לפי שיקולו ישקול הדמיה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)