BPPV ? בחור בן 37

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/08/2008 | 12:36 | מאת: אייל שגיא

שלום אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. לפני יומיים וחצי התחלתי להרגיש סחרחורות עצומות במעבר תנוחה משכיבה לישיבה וההיפך.זה קורה רק במעבר התנוחה מופיע כחצי דקה סחרחורת קשה מאוד. בתום ההתקף סחרחורת לאחר שאני מתייצב בתנוחה החדשה (ישיבה/שכיבה) אזי אין סחרחורת בתוך התנוחה וגם אם זז קצת שמאלה ימינה זה לא מופיע. אבל כאמור רק בעת השינוי החוזק של הסחרחורת הוא ממש עצום. הייתי לילה בבחדר מיון ורופאת אאג צעירה אבחנה זאת כך: "עצבים קרניאלים שמורים. רומברג תקין. במבחן דיקס הולפייק הופקה תגובת סחרחורת קשה וניסטגמוס גאוטרופי לימין. אוטוסקופיה תקינה דו צדדי" - BPPV ". הרופאה המליצה פיזיותרפיה וסטיבולרית ובדיקת שמיעה. התחלתי למחרת תחילת ההתקף בפיזיותרפיה (תרגיל EPLEY של השכבה על הצד אז צד שני והקמה שאמור להוציא את הגבישים- ) לאחר מכן בערב נשארתי כל הלילה בישיבה. לצערי הטיפול לא סייע ולמחרת בביקור בפיזיותרפיה שוב הופיע התקף קשה וניסטגמוס ולכם בוצעו לי למחרת (אתמול) שני טיפולי EPLEY בפער של שעתיים. סהכ בוצעו עד כה 3 טיפולים לבעיה זאת.הפיזיותרפיסט אמר שרצוי שלא אשכב כל השישי שבת וביום ראשון נבדוק שוב. כמו כן אמר שהיות ואני סובל מצוואר תפוס באופן כרוני הרי שזה תורם לבעיה ולגירוי מערכת שיווי המשקל. אציין שיש לי כבר 15 שנה כאבי צוואר וצוואר תפוס מאוד. MRI צווארי תקין, מיפוי תקין וחוליות תקינות אך בצילומי צוואר "העדר לורדוזיס פיזיולגי" שכנראה נובע מהתפיסות הרבה והקבועה בצואר שאני לא מצליח לשחרר אותה גם לא בפיזיותרפיה. השרירים מאוד התקצרו וטווחי התנועה למטה וגם לצדדים די מוגבלים בגלל השרירים והכאב שהוגדר על ידי רופא כאב ככאב כרוני. הלילה לאחר הטיפול השלישי היות ולא ישנתי יומיים אז נאלצתי לשכב על הגב כל הלילה כדי לישון. כשקמתי בבוקר הרגשתי שיפור של כ 30 אחוז בגודל ההתקף במעבר לישיבה וזה משמח. מצד שני מהבוקר הרגשתי בחילה רבה יותר ( עד כה כמעט ולא היתה בחילה ) ומרגיש שאוזן ימין נסתמה וחמה. ברצוני לשאול: 1. עד כמה זה קריטי לא לשכב על הגב לאחר טיפול EPLEY כזה? האם יכול להיות שהיות ושכבתי וקמתי מצד ימין הצד הבעייתי אז זה הרס את הטיפול? ( הפקדתי לשכב ישר או על צד שמאל ולא על צד ימין ) 2. האם האבחון של BPPV והטיפול נראה לך סביר? והאם יכול להיות שזה לא יחלוף? (הבנתי שלרוב האנשים זה חולף אחרי טיפול אחד ואצלי רק אחרי 3 טיפולים מרגיש שיפור מסוים ) 3. האם נראה לך הגיוני שהצוואר התפוס תורם לבעיה זאת ויכול להחזיר אותה? אציין שעד כה למרות 15 שנות צוואר תפוס לא סבלתי מסחרחורות. האם יש משהו נוסף שאני יכול לעשות כדי שהבעיה תיפתר? אני עם 2 ילדים קטנים ולא יכול להתנהל בעצמאות בבית וצריך עזרה וליווי ביומים האחרונים אפילו בשביל לגשת לשירותים וכל החיים נעצרו פתאום... המון המון תודות!

15/08/2008 | 19:26 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אייל למרות שהתמונה אכן עשויה להתאים לBPPV,יש שתי עובדות עיקריות הדורשות לדעתי ברור נוסף,: א. העקשנות של הסחרחורת התנוחתית שאכן בד"כ חולפת מהר יותר ב. התלונות האוזניות שאינן אופיניות לBPPV לכן אשמח אם תעבור לפחות בדיקת שמיעה ובדיקה נוירולוגית ולאחר מכן אשמח לקבל דווח נוסף. בברכה ד"ר בן דוד

16/08/2008 | 12:09 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום בהמשך לתשובתי מאתמול,במידה ועדיין האוזן "סתומה" יתכן ומדובר בליקוי שמיעה פתאומי ולכן מומלץ לפנות בדחיפות לחדר מיון לברר צורך בטיפול ע"י קורטיזון אשר יעילותו רבה ככל שמקדימים בטיפול. בברכה ד"ר בן דוד

16/08/2008 | 14:40 | מאת: אייל שגיא

תודה רבה על תשובתך! מבחינת ה"סתימות באוזן" כאמור היא הופיעה רק אחרי 3 ימים של סחרחורת קשה שמופיעה רק בשינוי תנוחה משכיבה לישיבה וההיפך. עברתי 3 טיפולי EPLEY ביומיים ואולי אחרי הטיפול השלישי אפשר להגיד שההתקף סחרחורת בשינוי תנוחה משכיבה/ישיבה הוא מעט קל יותר. מצד שני יש לי יותר בחילה במהלך היום ויש שיוט שהבנתי שיכול לנבוע מהטיפול. הסתימות באוזן לא החריפה ב 24 שעות מאז שהופיעה והיא קיימת רק באוזן ימין תחושה שסתום ועמום כזה ( זאת גם האוזן שאובחן בה BPPV ) אחזור לאאג השבוע ביום רביעי להמשך בירור ומחר ממשיך פיזותרפיה. ברצוני לשאול את דעתך בינתיים 1. אני בן 37 והבנתי ש BPPV זה די נדיר בגיל זה. האם זה בכל זאת יכול לנבוע מהעובדה שהצוואר שלי תפוס לאורך 15 שנים כבר עם כאבי צוואר רבים? הפיזיותרפיסט אמר שיש דבר שנקרא Vertebrobasilar insufficiency לחץ ופגיעה בכלי הדם שמובילים למערכת שיווי המשקל. כזכור לפני 3 שנים MRI צווארי תקין, מיפוי תקין אך יש בצילום יישור של הלורדוזיס הצווארי עקב שרירים תפוסים באופן כרוני שעד כה לא מצליח לשחרר. 2. מזה 10 שנים לפעמים כשהצוואר שלי נתפס מאוד הרי שהאוזניים נסתמות לכמה שעות וזה חולף כשהצוואר משתחרר. זה חד משמעי סיבה ותוצאה כי זה חוזר על עצמו. האם זה לא מעיד שאולי בכל זאת יש קשר בין הצוואר אצלי למערכת ש"מ? 3. ביום שלישי השבוע שבו התחיל בערב ה BPPV לקחתי בבוקר פעם ראשונה כדור בשם לנטון לטיפול בצרבות. בדרך כלל לוקח גסטרו 20. (גסטרוסקופיה תקינה. סובל מצרבות עקב שימוש רב בנוגדי דלקת לאורך השנים כגון אדוויל אתופן וכו'). האם יכול להיות שכדור זה גרם להתקף ה BPPV להופיע? 4. אחרי ה EPLEY שכבתי בלילה על מיטה בצורה רגילה למרות ההנחיה שעדיף לא זאת היות והייתי תפוס מדי לשבת על כסא כל הלילה. האם יתכן שזה הרס את הטיפול ועד כמה חיוני לא לשכב? תודה רבה רבה!

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)