סחרחורות וחוסר איזון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/05/2018 | 13:21 | מאת: לי

לפני כחודש היה לי התקף סחרחורת סיבובית שנמשך שעתיים, לאחר מכן במשך שבוע וחצי הרגשתי חוסר איזון ותחושת שיוט. שני רופאים אבחנו שמדובר בווירוס שבאוזן הפנימית, לאחר בדיקה נוירולוגית ובדיקות דם שהיו תקינות. התחושות עברו ולפני כמה ימים שוב הרגשתי סחרחורת סיבובית לכמה שניות, לאחר מכן במשך יומיים -שלושה שוב תחושת שיוט וחוסר איזון. האם ייתכן שמדובר בווירוס שחזר? אציין שגם גיסתי הרגישה את אותן תחושות לפני מספר ימים וגם במקרה שלה אבחנו ווירוס. האם ההתקף השני בעצם שולל את האפשרות שמדובר בווירוס?

16/05/2018 | 22:37 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

שלום רב במידה והרופאים שבדקו אותך בדעה שמדובר בסחרחורת על רקע וירלי, אין מניעה לתחושת סחרור או שיוט לסרוגין לאחר חלוף ההתקף הראשוני. פגיעה הוירלית בעצב שווי המשקל חולפת לאט, אך הגוף מפתח הסתגלות והסחרחורת חולפת .הופעות סחרחורות לאחר חלוף הסחרחורת הראשונית היא במקרי עייפות יתר או מתח או מחלת חום ועוד - מקרים הפוגעים בתהליך ההסתגלותי. בכל מקרה במשך הזמן המצב מסתדר.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)