מחלת מנייר ודלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

25/02/2018 | 18:40 | מאת: רונית

אבא שלי אובחן כחולה מנייר, בן 58, בריא, לא נוטל כדורים, מעשן. יש לו ירידה בשמיעה באוזן שמאל. יש לי כמה שאלות : 1_ אחת הבדיקות שנדרשו מרופא תעסוקתי הוא vng חוזר. הוא עבר את הבדיקה הזו לפני כמה שנים ועכשיו מבקשים שיבצע אותה שוב כדי לראות אם ישנו שינוי כל שהו. האם זה באמת מוכיח שיש מנייר?? 2- לפני חודש הוא הלך לעיסוי שיאצו , במהלך הטיפול כמובן בוצע עיסוי באזור הצוואר בשילוב כוסות רוח. בסוף הטיפול כשקם מהמיטה הוא הסתחרר ואיך שהוא מתאר את זה כמו סחרחורת מצד שמאל. יש לו התחלה של דלקת מפרקים.האם זה בגלל מנייר או משהו אחר?? 3-הרבה פעמים הוא מתלונן על סחרור חצי ראש, ידוע לך משהו על זה?? 4- האם חולי מנייר אמורים לסבול באופן ממושך מבעיות שיווי משקל או שזה עובר עם ההתקף?? תודה .

26/02/2018 | 12:14 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

שלום רב 1. זה לא מוכיח מנייר אלא בודק מידת הפגיעה במערכת הווסטיבולרית . תשובות 2 ו3 אי אפשר לענות בלי לבדוק ולראות חומר רפואי קודם. 4 אם הפגיעה דו צדדית יש מצב של הפרעה ממושכת בשווי משקל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)