סחרחורות ממושכות כבר מעל שנה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/07/2017 | 19:39 | מאת: רועי

שלום איך תיתכן העובדה שבמקומות הומים (קניון למשל) אני מרגיש סחרחורת (לא ורטיגו). תחושה כזאת שאני עומד אבל בעצם משהו ״זז לי בראש״ ובהטיית הראש לצדדים אני מרגיש סיחרור קשה ולעומת זאת בבית או במקומות שקטים יותר אני אמנם מרגיש את התופעות אך במינון הרבה יותר נמוך? יש לציין שאני כבר מעל שנה עם העניין הזה. עשיתי סיטי שיצאה תקינה, בדיקת שמיעה בגדר הנורמל אבל אני עדיין מרגיש שמשהו לא בסדר איתי. מתי הסיוט הזה ייגמר וממה הוא יכול לנבוע?

06/07/2017 | 11:36 | מאת: זוהרית

אני מרגישה בדיוק את אותם התחושות ...זה פשוט מעייף את הגוף והנפש

06/07/2017 | 12:54 | מאת: רועי

בת כמה את זוהרית? וכמה זמן זה נמשך אצלך?

06/07/2017 | 14:38 | מאת: זוהרית

אני בת 27 וכמעט 8 חודשים לצערי

06/07/2017 | 15:02 | מאת: לי

מרגישה כמוכם .

06/07/2017 | 16:14 | מאת: זוהרית

התחיל לי לחץ מטורףףף בראש מאחורה וכאבי צוואר

06/07/2017 | 18:08 | מאת: רועי

אמרו לי שזה יכול לנבוע ממתח נפשי (פסיכולוגי) ולא ממשהו פיזיולוגי שהרי את כל הבדיקות האפשריות עברתי...אבל אני מתקשה להאמין לזה... שנה ומשהו מתח נפשי?

07/07/2017 | 15:09 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לדעתי צדקו שהמצב הזה יכול לנבוע ממתח נפשי. אל לנו לשכוח שיש אינטראקציה בין גוף ונפש. יש נטייה לדחוף לחצים "מתחת לשטיח" אך הם לא נשארים שם הם פורצים החוצה בצורות גופניות שונות כגון לחץ בראש ובצוואר או בגרון ( כמו בזמן בכי). התכווצות השרירים היא ביטוי גופני למתח וחרדה כרפלקס לפעולת בריחה של חתול. דוגמה טובה של הסבה גופנית של מתח - לחץ דם של "החלוק הלבן " הנבדק לא חש מתח אך לחץ הדם בבדיקה הראשונה גבוה מהערכים הרגילים. דוגמה של הסבת מתח לסחרחורת - פחד גבהים - VERTIGO. לכן חשוב להבין שללא נסיון טיפולי בתגובה הנפשית במצבים רבים , לא מתגברים על התופעות הגופניות . הסובלים העיקרים מתופעות אלה הם הפרפקציוניסטים שהם גם בד"כ מצליחים בעבודתם אך הנסיון התמידי להלחם בתחושות גופניות ללא הצלחה תוך המנעות בברור האמוציומלי, מכניס למצבים של מעגל קסמים שלילי עם החמרת המצב. CBT טיפול קוגניטיבי התנהגותי אשר העיקרון שלו :- לא הארוע הוא הגורם העיקרי לסבל אלא הפרשנות שלו . תירגול לשלוט בצורת החשיבה, במתח ובמיקוד תשומת הלב אכן עשויים לעזור.

07/07/2017 | 14:47 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רועי המדובר בסחרחורת המעוררת מגרוי ראיתי בעיקר. כגון צפיפות תנועה וכו'. הדבר שכיח בסובלי מיגרנה וכן במצבי מתח . יש המכנים זאת SUPERMARKET DIZZINESS. התופעה דומה לתחושה של ימאי שירד לחוף לאחר שיט ממושך ועדיין חש כאילו שט. מעבר לדברים אלה כדאי לבצע בדיקות דם כלליות כגון ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס. בברכה ד"ר בן דוד

07/07/2017 | 18:32 | מאת: רועי

דוקטור, אתה אומר שמה שאני סובל ממנו קשור לעיניים? עשיתי בדיקת עיניים פעמיים והיא גם יצאה תקינה.. לדעתך זה נובע ממתח נפשי אם עשיתי את כל הבדיקות האפשריות? אני חושש שאחרי שעשיתי סיטי ראש והוא יצא תקין מיד לאחר מכן התפתח גידול..

09/07/2017 | 17:49 | מאת: רועי

?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)