טינטון-עד מתי?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/10/2008 | 10:32 | מאת: גיא

שלום דר אני בן 37 בריא בדרכ,לפני כחמש שנים התחיל לי באופן פתאומי טינטון בשתי האוזניים. בבדיקות שמיעה נמצא תקין ובבדיקה חוזרת נמצא תקין שוב עם ירידה קלה באוזן ימין הרעש קיים כל הזמן ולפעמים יש גל של עליה פתאומית ברעש למספר שניות שלאחר מכן עובר.כמובן שהענין מאוד מלחיץ אותי והפחד שלי שיום אחד אותו רעש לא יחלוף ואני אשאר איתו לעד. כמו כן חייב לציין שכשאני מפעיל לחץ חזק עם הלסת (בזמן נגיסה או אכילה) הטינטון כאילו עולה בדציבל והרעש נהיה חד יותר. אני ממש בסטרס מהענין ועד היום כל הרופאים שפניתי אליהם אמרו לי שאין כל פתרון שצריך ללמוד לחיות עם זה ולהיות בסביבה "רועשת" על מנת ליצור מיסוך לרעשי הטינטון שאלתי היא,האם זה מדרדר עם השנים והאם יש טיפול? מה אפשר לעשות כדי למנוע הדרדרות של המצב והאם יש כל דרך לפתור את זה? תודה מראש גיא

13/10/2008 | 12:07 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אם יש אסימטריה שמיעתית כדאי לבצע בדיקת MRI לשלילת מקור מרכזי יותר לטינטון אם כי ברב המקרים הטינטון אינו ממקור המעורר דאגה. המתח שאותו ציינתה מכניס אותך למעגל קסמים וגורם לך להתמקד בטינטון ולמנוע הסתגלות למטרד. ע"י שמוש בטכניקות הרפיה ותרגול שיטות לשינוי מיקוד תשומת הלב הטינטון הופך לרעש לא מטריד כמו המזגן בחדר. בברכה ד"ר בן דוד

13/10/2008 | 17:22 | מאת: גיא

תודה דר על תשובתך אני באמת מיצר לעצמי כל מני רעשי רקע כדי לא להתמקד בטינטון. האם יש פתרון חד משמעי לבעיה? האם היא מדרדרת? יש דברים שאני צריך להמנע מהם על מנת למנוע הדרדרות עתידית תודה מראש ושיהיה לכולנו חג שמח ו "שקט"

15/12/2008 | 22:16 | מאת: יוסי

היי ! כאשר הייתי חייל יריתי ברובה האישי ללא אטמים, כתוצאה מכך היה לי רעש מתמיד באוזן ימין , ולא הייתי מצליח להירדם ללא רדיו , היות שכאשר היה שקט מוחלט הייתי שומיע בעוצמה את הרעש רקע באוזן ימין . לכך לי כשנתים עד שהרעש חלף לבד ונעלם . בבדיקת שמיעה שעשיתי היתה תקינה . ולכן תתאזר בהרבה מאוד סבלנות ואני מאחל לך בס"ד שגם אצלחך הרעש יחלוף לגמרי בברכה ! יוסי

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)