ראומטיזם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/03/2010 | 09:17 | מאת: א

שלום רב בת 81 סובלת מ OSTEOARTHRITIS וגם RHEUMATOID ARTHRITIS טופלה במדבקות פנטה ועברה לכדורים TARGIN וכן מטופלת עם SALAZOPYRIN 500 מג 4 ביום PREDISONE 5 MG אלגוליזין פורטה 2-3 ביום לאחרונה יש הטבה בכאבים בכתפיים אבל יש כאבים עזים ברגלים עד כדי קושי בהליכה וכן כאבים באצבעות ידיים עם הגבלת פעילות חמורה בדיקות דם אחרונות ESR 71 REUMATOID FACTOR 323 C-REACTIVE PROTEIN 1.89 DNA AB CONF CRITHIDI -NEGATIVE ANTINUCLEAR AB ANA- POS 1:160 (HOMOGENEOUS PATTERN ENA- NEGATIVE DNA DS AB -LOW POSITIVE BY ELISA האם התוצאות של הבדיקות מראות ראומטיזם פעיל ? מה ניתן לעשות כנגד כאבים ברגלים ואצבעות הידיים? איזה רופא יכול לתת מענה לבעיות הנ"ל? היתה אצל רופא מומחה לראומטיזם, והוא טוען שהתוצאה של הבדיקה "ראומטיזם פקטור" לא משקף שהמחלה פעילה בדיקה זו היא כמו "אות קין" שמראה שהיא חולה במחלה אבל זה לא אומר שהיא פעילה. האם אכן זה כך? היא לא קיבלה שום טיפול נוסף לראומטיזם, למרות שכואב לה כל הגוף, האצבעות של הידיים משותקות מכאבים וקשה לה להתחיל בבוקר ללכת, לוקח לה זמן עד שהרגליים משתחררות. בבקשה מכם עזרו לה לעשות סדר אם זה ראומטיזם ואז היא צריכה לקבל טיפול מתאים או זהו בעיה אחרת סליחה על אורך השאלה ותודה רבה לכם

נכון ש RF נשאר תמיד מוגבר אולם בחלק מהאנשים ניתו להשוות את הרמה והיא משקפת את פעילות המחלה (אם כי בעיקר החוץ מפרקית). לגבי הגברת הנ"ל בנוכחות הכאבים המחמירים בבוקר קשה להתעלם ממדדי הדלקת הפעילים ויש לוודא שהמחלה לא פעילה או למצוא סיבה אחרת למדדי הדלקת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה