לופוס? בכצ'ט?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/07/2012 | 08:15 | מאת: שולה

בת 56. עשיתי בדיקת ana pattern התוצאה mixed ובהערה מצויין nucleo+fs מה המשמעות של התוצאה הזאת? כמו כן בוצעה בדיקת ana titer התוצאה 1:80 האם התוצאות מצביעות על לופוס. קיימים ביטויים קלינים רבים יש ש.ד גבוהה בין 60 ל 80 לשעה כל הזמן. CRP גבוה בין 1.5 ל-2.3 כאבי פרקים, בטן חום נמוך, היה בגיל 30 CVA יש התקפות של דלקת בקרום הריאה דלקת בקרום הלב. DVT ותסחיפים ריאתיים כל הזמן אובחנתי כחולת בכצ'ט. כעת לאחר האבחנה של APLA וANA חיובי אובחנתי כחולת לופוס האם ייתכן גם בכצ'ט גם לופוס וגם APLA? תודה

ייתכן חפיפה של 2 מחלות אך הביטויים נשמעים יותר כלופוס כעת. האם יש פצעים בפה באופן תכוף ? אם אין לא סביר כי מדובר בבכצ'ט

01/08/2012 | 13:41 | מאת: שולה

שלום ד"ר בהמשך לשאלתך האם יש פצעים בפה לעיתים תכופות יש פצעים (אפטות) אך לא לעיתים קרובות. האם זה לופוס? והאם כדאי להתחיל טיפול בפלקוניל כפי שהומלץ? מתלבטת בגלל החשש מפגיעה בעיניים תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה