ממצאי MRI במפרקים הסאקרו-אליאקליים.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/10/2011 | 11:40 | מאת: יפה

שלום, לפני כשנה וחצי הגעתי למצב של קריסת מערכות במשך חצי שנה הייתי עם חום עוויתות בבטן כאבים בכליות מבדיקה נמצאתי כחולה בFMF אך המצב הסתבך כאשר החלו לי כאבים בפרקים והתנפחויות של הפרקים אחרי כחצי שנה של כאבים כשכבר הגעתי למצב של קושי לשבת קושי לעלות מדרגות הוחלט לשלוח אותי לMRI שתוצאותיו הן: מודגמת בצקת כתמית לגרמי המשכית לאורך המפרק הסאקרו-איליאקלי מימין,קצת יותר בחלק הקדמי וסקרלי בחלק האחורי ותחתון מודגמת בצקת דו"צ גם בסאקרום וגם בעצם האיליאק.באותם האיזורים. לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת עדינה כמעט המשכית בשני צידי המפרק דו"צ,בעיקר בחלק הקאודלי יותר. שאר מח העצמות בעל אותות תקינים ולא עובר האדרה עם גדוליניום. סימני רדיולוגיים של פעילות דלקתית במפרקים הסאקרו-איליאקליים. סימנים של דלקת פעילה גם בפסטים של L5-S1 . כרגע אני מטופלת בקולכיצין ובלקוניל האם זהו הטיפול הנכון ובכלל מה כל זה אומר? ערכי הRF שלי הם גבוהים וגם הבדיקה של HLA B27 יצאה חיובית מה כל זה אומר???? אודה לתשובתך.

אלה ממצאים די ברורים של דלקת מפרקים באיזור מפרקי האגן SI שמתאימה למחלה מסוג ANKYLOSING SPONDYLITIS . הטיפול המקובל הינו תרופות כמו ארקוקסיה או וולטרן בתחילה ואם אלה לא מספיקות טיפול ביולוגי בחסמי TNF. לא מכיר תועלת של כולכיצין ופלקווניל במצב זה אם אכן זו האבחנה

מנהלי פורום ראומטולוגיה