מה יש לי?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/02/2011 | 11:51 | מאת: יעל

היי, לפני שנה בערך התגלה לי גוש בבלוטת פרוטיס, מCT, אולטרסאונד וFNA לא עלה ממצא משמעותי. בCT היה כתוב שאולי מדובר בדלקת כרונית. הייתי אצל רופא אף אוז גרון ואצל ראומטולוג ששלח אותי לכל מיני בדיקות שרובן ב"ה יצאו תקינות, כולל הפקטור הראומטולוגי ב"ה. אבל היו כמה דברים שהלחיצו אותי: ה- ANA שעשיתי לפני חודשים יצא חיובי 1:160 תבנית: Speckled היו נוגדנים חיוביים גם ל- SSA60, SSA52,RO SINGLE LA-7.7 כשהכי גבוה זה 0.9. שקיעת דם-49 ו- CRP תקין. ידועה אנמיה של חוסר ברזל. עקב תלונות על יובש בפה ובעיניים (שהלך ופחת, ועכשיו הוא קל ב"ה)ושיעולים יבשים שמגיעים רק בתקופות החורף(וגם זה כבר פחות מחורפים קודמים ב"ה).נשלחת לבצע מיפוי בלוטת רוק שבו נכתב:"העקומת הסיאלוגרם מדגימה דפוס תקין ,אחת מפרישה פחות רוק מהשניה אבל עדיים בדפוס של התקין כך שיתכן ומדובר בתהליך דלקתי כרוני שמשפיע על עוצמת הקליטה בבלוטה,אך לא מדגים עקומה אופיינית למחלת סיוגרן. שתי הבלוטות התת ליסתיות לא מודגמות לחלוטין, באם נשללת חסימה ע"י סיאלוליתיאזיס הממצאים יכולים להיות על רקע דלקתי,אך בהעדר יכולת לבצע עקומת סיאלוגרם לא ניתן לקבוע האם מדובר בתהליך דלקתי בלתי ספציפי או בתהליך משני למחלת סיוגרן."מה זה אומר שהבלוטות לא מודגמות לחלוטין? יש לציין שיש לי הסתיידות בפרוטיס והבנתי שיכול להיות שזאת הסיבה ליובש בפה, האומנם? דרך אגב, את בדיקת הANA לא עשיתי בצום, ועשיתי אותה לפני מחזור, האם זה משפיע על התוצאות? המשך יום טוב יעל

מציע ראשית לבצע מבחן שירמר ליובש בעיניים ואם הוא חיובי כלומר קטן מ5 ממ - אז זה נשמע מאוד כמחלת שוגרן אך עדיין קיימת אבחנה מבדלת כך שאין מנוס מבדיקה עי ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה