האם התיאור תואם לפיברומיאלגיה ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/11/2010 | 18:34 | מאת: ocean

מזה כ- 3 שנים סובלת מ: כאב בזרוע שמאל עם הגבלה בתנועות היד והכתף, תרדמת בידיים בזמן שינה, חולשה בגפיים עליונות (אי יכולת לשאת משקל של 1/2 ק"ג), מתקשה בתנועת הצוואר, תחושה של שרירים תפוסים בעיקר בצוואר ובגב (אך גם בגפים עליונות ותחתונות), בהורדת הראש מטה חשה כאב לאורך חוט השידרה. ממצאי הבדיקות : צילום רנטגן - שינויים ספונדילוטיים קלים C7-T1. סקוליוזיס במעבר צווארי - גבי קמור שמאלה. אין עדות לצלע צווארית. EMG נערך שוב לאחרונה - תקין. דופלר עורקי וורידי גפים עליונות + דופלר עורקי צוואר -תקין. *כירורג כלי דם כתב כי הסימפטומים אינם מתאימים ל- TOS או לבעיה וסקולארית אחרת. *נוירולוג מעיד כי אין צורך בבירור נוירולוגי כיוון שהסימפטומים אינם תואמים לכאב נוירופתי. US כתפיים - תקין- אין עדות לקרע ב ROTATOR CUFF . אין ביציפיטל טנדיניטיס. A.C.J תקין. CT צווארי - תקין. MRI- נכתב C5-7 בלט דיסק קל ללא לחץ משמעותי. במח עצם חוליתי אין עדות לאותות חריגים. חוט השידרה בעובי, מבנה ואותות תקינים. *ראומטולוגיה - נכתב- אין עדות לספונדילוארטרופתיה.רגישות בSIJ דו צדדי. לאור האמור לעיל, אשמח לעזרתך ולהכוונתך.

12/11/2010 | 11:06 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אבחנה של פיברומיאלגיה היא דרך שלילה מצבים ראומטיים אחרים. לכן אי אפשר לקבוע אבחנה של פיברומיאלגיה ללא בדיקה.

17/11/2010 | 12:43 | מאת: OCEAN

שלום ד"ר גלב סלובודין, ראשית, תודה על תגובתך המהירה. שנית, ערכתי לאחרונה בדיקות דם, להלן התוצאות החריגות: ESR - 28 MCH-26.7 TSH- 4.76 C.R.P - 0.9 ANTINUCLEAR AB ADULTS - 1 COMPLEMENT C3 - 141 COMPLEMENT C4 -28.9 האם התוצאות יכולות להעיד על פיברומיאלגיה ? אשמח להדרכתך. OCEAN

מנהלי פורום ראומטולוגיה