האם יש חשד למחלות קולגן?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/08/2010 | 20:59 | מאת: לינוי

שלום רב!!! שמי לינוי אני בת 19 לפני כארבע חודשיים אני הובחנתי כבעלת תסמונת "ריינו" והמשכתי לבדיקות להבחנה למחלות כגון לופוס דלקת שוגרנית וטרשת רקמות... בעקבות המלצה נוירולוג וזאת מחשש גם לפגיעה עצבית.... כל הבדיקות יצאו שליליות: בדיקות נוירווגיות כגון E.M.G , NCV תקינות. בדיקות ראומוטולוגיות: ANA שלילי ANTI DNA שלילי DRVV LUPUS שלילי ס"ד וביוכימיה תקינים,בלוטת תריס תקינה הפטיטוס HCV שלילי הפטיטוס A IGM שלילי צהבת שלילי FR תקין ESR תקין B12 תקין ACL תקין LAC ואלקטרופוזה תקין... ספירת דם כללית תקינה, C3 נמוך 9-19 (4.3) מצבי בחודשים הראשונים החמיר: כאבי מפרקים, כאב גב עליון בחגורת הכתפים והתנפחות ידיים ושכמות... חולשת זרועות שנויי צבע האצבעות (ריינו) ללבן- כחול-אדום... נימולים ללא חום פריחות יובש בפה או בעיניים, לאחר מכן הייתה הפוגה מצבי השתפר, נפגשתי עם ראומוטולגיתהבדיקה הגופנית הייתה תקינה... היא נתנה לי עוד כמה בדיקות לעשות כדי להשלים מעט ברורים... מזה שבוע חזר לי התנפחות אצבעות הידיים והרגלים וקשיון בוקר... חוץ מזה שזה מעצבן מצבי הבראותי טוב... לשאלתי האם יכול להיות שתהיה הפוגה במחלה אוטואימונית? יכול להיות שבדיקות שיצאו שליליות יחזרו חיובית? יש לקחת את התסמינים שעכשיו כחשד? אני די בטוחה שזה לא וירוס או חיידק בגלל חוסר ממצאים קלינים כמו חום וספירת דם תקינה.... מה לעשות?

לינוי שלום. ראשית כל 5% מחולי לופוס הם ANA שלילי. שנית הבדיקות יכולות להשתנות. מה שחשוב זה הקליניקה ואת בהחלט מתארת ממצאים משמעותיים. ממליץ לחזור על הבדיקות כולל משלים שהיה נמוך ולבדוק שתן לחלבון COOMBS ישיר ולהתייעץ שוב עם ראומטולוג.

16/08/2010 | 20:18 | מאת: לינוי

מנהלי פורום ראומטולוגיה