חיסון נגד שלבקת חוגרת לקראת טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/03/2020 | 17:52 | מאת: זוהר

שלום, חולת RA בת 58, ומועמדת לטיפול ביולוגי, לאחר כישלון פלקוויניל, MTX וערבה 20. בעקבות ריפמפין (מנטו 12 ממ) התפתחה צהבת טוקסית והופסקה גם הערבה. ממתינים עכשיו לתוצאות קוונטיפרון. בינתיים רק על פרדניזון 10מ"ג. ב2004 נדבקתי ב HSV-2 והיו לי כמה התקפים באותה שנה. מאז לא היו התקפים. בילדותי, חליתי באבעבועות רוח. שתי שאלות בבקשה: (1) יש קשר בין HSV2 לבין כדאיות לחסן נגד שלבקת חוגרת? (2) האם ניתן לקבל חיסון נגד שלבקת חוגרת, בזמן נטילת פרדניזון 10 מ"ג.? תודה רבה!

שלום איני נכירה קשר בין חיסון להרפס זוסטר ומחלת הרפס בעבר. ההמלצות הן לא לתת את החיסון בזמן טיפול מדכא מערכת חיסונית. לגבי פרדניזון ספציפית - ההמלצה היא לא לחסן בזמן נטילת פרדניזון מעל ל 20 מ"ג למשך שבועיים לפחות - אולם למיקסום היעילות, רצוי להיות כמובן ללא טיפול אימונוסופרסיבי.

09/03/2020 | 19:54 | מאת: זוהר

תודה רבה

מנהלי פורום ראומטולוגיה