האם יש תרופות ביולוגיות שאין להן בתופעות לוואי חשש להתפרצות שחפת, כשי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/02/2020 | 12:22 | מאת: זוהר

שלום, אובחנתי לפני כמעט שנה בדלקת מפרקים שגרונית סרופוזיטיבית, עם ANTI CCP 233 . פלקוויניל גרם לי פריחה. קיבלתי מטטורקסט במינון 12.5 מג ל3 חודשים ועוד 3 חודשים מינון של 17.5. לאחר 3 שבועות של ערבה 20. וריפאמפין 600 מג, פיתחתי חום שלא ירד 7 ימים. נשלחתי למיון והם איבחנו צהבת טוקסית. במשך השבוע הזה, בתיאום עם הרופאים הפסקתי את ערבה והריפאמפין. עכשיו מחכים שתפקודי הכבד יחזרו להיות תקינים. הראומטולוג שלי העלה לי פרדניזון ל10 מג ואמר שכנראה נעבור לתרופה ביולוגית. האם יש תרופות ביולוגיות, שאין להן בתופעות לוואי, חשש להתפרצות שחפת, כשיש החיידק רדום (מנטו חיובי, צילום חזה תקין)? תודה רבה מאד!

שלום יש תרופות שיותר מועדות ויש שפחות אולם ההנחיה היא בדיקה לשחפת סמויה לפני כל טיפול ביולוגי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה