ACE מוגבר - האם בהכרח מעיד על מחלה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/12/2019 | 12:47 | מאת: אביעד

שלום, מתנצל על ההודעה הארוכה אבל היה חשוב לי לספק את הרקע הרלוונטי. לפני מספר חודשים חוויתי 2 אירועים נוירולוגיים חולפים של חולשה ונימול בחצי גוף (30 דק' כל אירוע ושבוע בין 2 האירועים). לאחר אינספור בדיקות באשפוז נקבע שככל הנראה מדובר בדלקת חולפת של מערכת העצבים המרכזית (נמצאו לימפוציטים בנוזל עמוד השדרה שמאז נמצאים בירידה) מאז אני במעקב ולאחרונה נתבקשתי לעשות בדיקות דם נוספות לרבות ACE (שלא ביצעתי בעבר). התוצאה הייתה 70 כשהטווח שמופיע הוא עד 52. אני מנסה לקבל תשובה מהרופאה שהפנתה אותי אבל זה יכול לקחת המון זמן ולכן אשמח להבין מה מומלץ לעשות בהינתן התוצאה החריגה? (לא חושב שמדובר בסרקואידוזיס כיוון שכחלק מהבירורים ביצעתי CT חזה-בטן-אגן ללא ממצאים מיוחדים). האם תוצאת ACE גבוהה בהכרח מעידה על מחלה\בעיה כלשהי? אלו בדיקות המשך כדאי לבצע? המון תודה

שלום, אנו מטפלים בתלונות המטופל. לא בבדיקות מעבדה. הבדיקה אינה ספציפית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה