כאבי מפרקים, שרירים ועצמות / מדד crp

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/06/2019 | 10:27 | מאת: אריק

דר גינזברג שלום, יש לי כאבי מפרקים לעתים ברגליים ובידיים, גם לפעמים בעצבעות הידיים, כאבי שרירים ועצמות ברמה קלה יחסית. בבוקר יש לי קושי מסויים לדרוך על הרגליים אך המצב הזה עובר אחרי חצי דקה-דקה של הליכה. ביצעתי בדיקות דם כולל crp שיצא תקין. שאר הבדיקות תקינות למעט חומצה פולית וויטמין d שיצאו נמוכים. השאלה שלי האם crp תקין (שנבדק גם מספר פעמים בעבר והיה תקין) שולל המצאות סוגים של דלקות מפרקים. האם כדאי לבקש בדיקות דם נוספות ולבקר אצל ראומטולוג? בן 40 בריא בדרך כלל וגם עוסק בספורט

שלום, ערכי CRP נמוכים לא שוללים דלקת מפרקים. ממה שאתה מתאר - לא נשמע כי מדובר במחלה דלקתית. מציעה לפנות לבדיקה ראשונית לרופא המשפחה להערכה כיצד להמשיך בירור

מנהלי פורום ראומטולוגיה