כאבי באזור הגב התחתון בזמן קימה בבוקר.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/04/2019 | 14:53 | מאת: עדי

שלום רב. אני בן 44 בדרך כלל בריא עובד כטכנאי שטח ויש ימים שאני הרבה זמן נוסע ברכב. לפני שנתיים נתפס לי הגב , הCT הראה בלטים ובקע (5L -1L בלטי דיסקים קלים . -1S -5L בקע דיסקי עם לחץ על השק הטקלי) . בשנה הראשונה לבעיה היה לי קצת כאבי גב אבל בחצי שנה האחרונה אני קם כל בוקר עם רגישות קלה (מעצבנת) בגב התחתון שעוברת לאחר תרגול של יוגה ומתיחות בבוקר בנוסף התחיל לי כאבים בברך ימים כמה הרבה זמן שלפי הרופאים נראה תקין וצריך לבצע פיזיותרפיה לחיזוק השרירים (זה מה אני עושה )היה שיפור ובחודש האחרון יש נסיגה. לפני חודש לערך התעטשתי ואז היה לי כאב חד בגב ומאז אני סובל מכאבים במיוחדי בבוקר שאני קם כאבים של 6-7 במדד של 10. נכון להיום אני לאחר שבוע וחצי שבהתחלה לקחתי האנורקסיה 90 3 ימים שלא עזר, רופאת משפחה אמרה לי לקחת טרמדקס 100 שמפחית לי את הכאבים בצורה משמעותית אבל לא לגמרי (עצומה 2 מ 10). ביצעתי בדיקות דם (מצרף קובץ) אחת הבדיקות היא "Uric Acid (B)" שיצאה 4.7 אבל בזמן הבדיקה לקחתי טרמדקס 15 שעות קודם הרופאה אמה שזה אפשרי, זה נכון? CRP קטן מ 0.5. בגדול כל הבדיקות בתחום התקין למעט "Ferritin" 277. האם יכל להיות קשר בין הכאבים בגב התחתון לדלקת ע"ש מקשחת? ואיזה בדיקות אני צריך לעבור בנוסף למה שעברתי ( לקבוע טור לראומטולוג?). בברכה וסליחה על המגילה.

שלום, אכן יתכן שיש קשר. הכאב שאתה מתאר יכול להתאים לכאב בעל אופי דלקתי. בנוסף אתה מתאר גם כאב בברך. ממליצה לפנות לראומטולוג להערכה

04/04/2019 | 14:14 | מאת: עדי

תודה על התשובה. האם יש המלצה באזור חולון לרופא. והאם יש בדיקות מסוימת או צילומים שצריך לבצע? בברכה

מנהלי פורום ראומטולוגיה