גאוט ? או בכלל משהו אחר ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/04/2019 | 09:07 | מאת: שייקה

שלום רב פרופ ראשית כל תודה על המענה . בן 44 בריא בדרכ לא צורך אלכוהול , בשר אדום כמעט בכלל , מעשן עודף משקל קל של 6-7 קילו . לפני מספר ימים החלו כאבים בכף רגל ימין כולל נפיחות של הבוהן והאצבע וכל כף הרגל עם הגבלה בתנועת הבוהן והאצבע הסמוכה (כיפוף ומתיחת האצבעות)כאבים קשים בדריכה והליכה . יומיים לא לקחתי טיפול וביום ה 3 מעוצמת הכאבים פניתי למוקד רפואה דחופה של מכבי . רופא המשפחה שהיה שם איבחן גאוט קליני נתן לי קולכיצין 3 פעמים ביום למשך שבוע . לקחתי 2 כדורים מהקולכיצין ולמחרת בבוקר פניתי לרופאת המשפחה שאמרה שלדעתה לא מדובר בגאוט הפנתה לבדיקות דם ונשלחתי למיון לשלילת DVT . בדיקות הדם במכבי הראו תוצאה של uric acid 4.5 , ראומטיד פקטור ושקיעת דם תקינות . במיון בוצע אולראסאונד ונשלל DVT בדיקות הדם במיון uric acid 4.3 , כל שאר הבדיקות תקינות מלבד crp 13 הפנימאי שבדק אותי לא התרשם מתוצאת ה CRP , לטענתו המפרק נראה שקט ללא נוזלים לניקור והחשש לגאוט לא גבוה עקב תוצאות הבדיקה של החומצה האורית .קיבלתי הנחיה לא ליטול קולכיצין והחליף לאתופן XR נטילה פעם ביום ובמידה ולא יהיה שיפור הכתובת הראשונה שלי הינה אורתופד כיון שיש בעיות אורתופדיות בכך הרגל שעלולים לגרום לתסמינים זהים ובמידת הצורך ראומטולוג. נטלתי כדור אחד מהאתופן והנפיחות ברגל ירדה בצורה משמעותית כדור נוסף העלים את הנפיחות לגמרי וכמעט את כל הכאבים חזרתי לתפקד כרגיל . אני מבין שאני כרגע בצומת דרכים כיון שהחומצה האורית שלי נמוכה ולא היה נוזל לניקור במפרק אז אין דרך לאבחן אם מדובר בגאוט . מהתרשמותך מהסיפור היבש מה דעתך? איך ניתן לוודא שלא מדובר בגאוט ? האם לדעתך המלצות שקיבלתי בבית החולים מספקות בשלב זה ? המון תודה

שלום, חומצה אורית נמוכה לא שוללת גאוט לחלוטין, אם כי הסבירות במקרה שתיארת יורדת. באם כעת כל התסמינים חלפו - ניתן להמתין ולחזור על ערך חומצה אורית בהמשך. ניתן לפנות לביצוע אולטרא-סאונד ראומטולוגי לבדוק האם יש ממצאים התומכים בגאוט.

מנהלי פורום ראומטולוגיה