משמעות תוצאות בדיקה ANA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/01/2019 | 17:28 | מאת: אפרת

שלום רב, לפני כשנה אובחנתי עם אורטיקריה וסקוליטיס (באמצעות ביופסיה בעור). לפני כשלושה חודשים התחילו לי תופעות לוואי שלא חוויתי בעבר - כיבים וחתכים קבועים בחניכיים, בלוטות לימפה מוגדלות מתחת ללסת (הגדולה ביניהן 3 ס"מ) ועייפות קיצונית נשלחתי לבדיקות דם, וביניהן ANA. אבקש להבין יותר מה המשמעות על התוצאות הנ"ל, ובעיקר האם הן שוללות על הסף כל מחלה אוטואימונית? האם יכול להיות ש-ANA חיובי בגלל הוסקוליטיס? שביצעתי את הבדיקה במהלך אבחון הוסקוליטיס בשנה שעברה, היא יצאה שלילית תודה ANA Screen & IFA Positive NAB Titer ANA by indirect immunofluorescence failed to confirm the positive ANA by multiplex testing. NAB Pattern ANA by indirect immunofluorescence failed to confirm the positive ANA by multiplex testing.

שלום, בבדיקה שהיא יותר אבחנתית - התוצאה שלילית, כלמר ANA שלילי. האבחנה מתבססת בעיקר על קליניקה וסימפטומים. בדיקות המעבדה עוזרות לאשש את האבחנה. אולם מעבדה שלילית אינה שוללת מחלה

מנהלי פורום ראומטולוגיה