ממצאים לברור

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/05/2018 | 00:44 | מאת: גלית

שלום, ברקע יש לי NF2, המטבטא בגידולי עמוד שדרה ואגן. מיזה כשנה כאבים עזים באגן ימין ושמאל, ירכיים. כאבים מתחזקים בישיבה, הליכה ושינה. לכרגע לא יבוצע ניתוח כירורגי (לכריתת ממצאים) עקב הסיכונים המרובים. פענוח CT בטן/אגן עם חומר ניגוד: מודגמת ספונדילוליזיס L4 משני הצדדים ללא ספונדילוליסטזיס. הרחבה של התעלה הספינלית הדיסטלית בגובה הסקרום עם תהליכים היפודנסים הממלאים את אזור הפורמינות ומתבלטים דרך הפורמינות לרקמות קדמית. כנראה המדובר בנוירופיברומות, אין לשלול גם מרכיב של אקטזיה דורלית. הממצאים דו"צ מגובה S1 ודיסטלית. ללא נוזל חופשי בבטן או באגן. ללא עדות ללימפאדנופתיה. שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקלים עם איחוי חלקי. לסיכום: תהליכים בסקרום ופרה סקרלית, כנראה נוירופיברומות. ממצאים גרמיים נוספים עם ספונדילוזיס L4 MRI אגן עם חומר ניגוד: בוצעה השוואה לסריקה קודמת מ-8/17. גם הפעם כמו בסריקה קודמת מודגמת אקטזיה דורלית דיפוזית עם הרחבה של שרוולי הדורה סביב העצבים הסקרליים משני הצדדים, ללא שינוי עקרוני במצב הציסטות בהשוואה. בגובה חוליה S3 משמאל מודגם תהליך תופס מקום עם קשר לפורמן בקוטר כ-61 מ"מ. התהליך מראה האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, ללא שינוי בהשוואה (53:108,73:109). בגובה חוליה סקרלית רביעית מימין באגן מודגם תהליך נוסף המראה האדרה בקוטר כ-2 ס"מ (82:109) גם הוא ללא שינוי. באגן משמאל באיזור שרשרת האיליאק הפנימית משמאל מודגם נגע נוסף המראה האדרה בקוטרכ-91 מ"מ (13:109) אינו מזוהה בוודאות בסריקה הקודמת (כנראה על רקע טכני). בעכוז משמאל אחורית לאיסכיום בגובה מפרק הירך משמאל מודגם תהליך סגלגל היפראינטנסי ב T2WI-ממוקם בשריר הגלוטאוס מקסימוס אחורית לעצם ומימדיו כ-4X17X24 מ"מ, מודגם בצורה קלושה בסריקה הקודמת. מדיאלית לו מודגם נגע נוסף סגלגל בעל מאפיינים דומים באורך מירבי של כ-81 מ"מ (91:109) קיבלתי מספר כדורים במרפאת כאב ללא תועלת. אני במעב נוירוכירורגי. האם ע"פ הממצאים ראומטולוג יכול לעזור? ופרט לגידולים המקושרים לעצבים הגורמים לכאב. - שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקלים עם איחוי חלקי.- האם לזה יש מה לעשות? האם נחשב לדלקת? אשמח לדעתך בנושא

שלום גלית, לפי תיאורך, נראה כי יש צורך בהמשך מעקב נוירוכירורגי, מרפאת כאב ואורטופד. איני רואה בעייה דלקתיתי הדורשת התערבות ראומטולוג.

מנהלי פורום ראומטולוגיה