תסמונת סיוגורן. האם יש לי?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/05/2018 | 08:36 | מאת: לורי

למעלה מ 3 חודשים של יובש בעיניים. שמה טיפות תחליפי דמעות ובמעקב רופא עיניים. לפני חודש וחצי החל יובש בפה. יש ימים של יובש קל בפה..ואם אני לועסת מסטיק יש לי הרבה רוק. ויש ימים של יובש רב. אני קוראת באינטרנט ובהחלט. חוששת מסיורגון. מה ההליך שכדאי לי ללכת? לבדיקות מעבדה? לרופא פה ולסת.? לרופא משפחה? מה נקודת ההתחלה? והאם כל יובש בעיניים ובפה מרמז על סיורגון?

שלום לורי, תסמונת שיוגרן היא חלק מהאבחנה המבדלת לתסמונת יובש. . ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה בשלב ראשון להערכה והפנייה בהתאם להמלצתו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה