התייעצות לגבי בדיקת hla b5 שגילתה הימצאות הגן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/11/2017 | 13:40 | מאת: אלי

שלום. אני בן 40 וסובל כבר 13 שנים מבעיות מפרקים כולל החלפת שני מפרקי הכתפיים בשל שחיקת סחוס, בבדיקות אצל ראומטולוג האבחנה שקיבלתי הייתה דלקת מפרקים פסוריתית למרות שאין לי פסוריאזיס, הותחל טיפול במטוטרקסאט 10 מ״ג פעם בשבוע עם חומצה פולית לפני כחודש, לצערי הראומטולוג שלי נפטר בנסיבות טראגיות, המנתח כתף שלי שלח אותי לבדיקות בשל התדרדרות במצב אחת הכתפיים ,הבדיקות כללו גם בדיקת hla b27, התוצאות מראות שלא נמצא הגן hla b27 אבל נמצא הגן hla b5, לפי מה שהבנתי התוצאות יכולות להראות דווקא לאבחנה שונה מזו שקיבלתי וחשוב לציין שאני ממוצא טורקי שהבנתי שיכול להיות קשור לתשובה החיובית של hla b5, אשמח לקבל את דעתכם.

שלום אלי, האבחנה הן אבחנה קלינית בעיקרה. בדיקות גנטיות באות לתמוך באבחנה הקלינית. האם יש לך ממצאים תומכים נוספים (לפי הבדיקה ומוצאך, אני משערת שכוונתך היתה למחלת בכצ'ט...? לדוגמה פצעים בפה/באבר המין, תלונות במערכת העיכול, דלקות עיניים...

מנהלי פורום ראומטולוגיה