CHILLBLAIN LUPUS-בקשת דעה חשובה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/03/2017 | 23:24 | מאת: אילן

לרופא, שלום רב רופאה ראומטולוגית איבחנה אצלי CHILLBLAIN LUPUS בבדיקת כף ימין מצאה הרופאה נגעים שיכולים להתאים ל CHILLBLAIN. פרט לכך לא מצאה ממצא פתולוגי בבדיקות המפרקים, הציפורניים, העור, הלב,ריאות בטן,דפקים. במעבדה נמצאו לויקוציטים 5400, לימפוציטים 1400, המוגלובין 14.7, טסיות 106 שתן לכללית תקין, שתן לחלבון ללא פרוטאינוריה. אימונולוגיה שלילית ל ANA SSA SSB SM RNP DNA SCL70 ACA רמות משלים תקינות(c3 גבולי 88) לופוס אנטיקואגולנט או תפקודי קרישה לא בוצעו אולם נמצא שלילי ל ACL B2GPI RF שלילי, רמות IG תקינות. לסיכום מצאה הרופאה שבשלב זה מדובר ב CHILLBLAIN LUPUS בלבד, ללא כל עדות למעורבות סיסטמית,וכתבה שעקרונית אין צורך בטיפול מלבד משחה מקומית או כזו המכילה מינון נמוך של סטרואידים, והיות שאני סובל מכך כל חורף ניתן לשקול טיפול בחוסמי תעלות סידן בחודשים הקרים. השאלה שלי היא זו: האם המחלה שמצאה הרופאה היא אוטואימונית (כאמור כל תוצאות בדיקות הדם והשתן שללו זאת) או שמדובר במחלת עור מקומית כרונית? את השאלה הזו משום מה שכחתי לשאול את הרופאה ויש לתשובה ערך רב. עוד אציין שהמחלה הזו תוקפת את כף היד החשופה(בשניה אני לובש כפפה)בחורף בלבד,ואולי זה יעזור באבחנה כי אם המחלה היתה אוטואימונית, היה הדבר בא לביטוי גם בשאר עונות השנה. חוץ מהנגעים בכף היד לא נמצאו עוד נגעים. ועוד הערה קטנה אחת: לאימי היתה לופוס עם נפריטיס תודה מראש וסליחה על אורך השאלה, אילן

16/03/2017 | 20:42 | מאת: אילן

בעיקר חשובה לי התשובה אם המחלה היא אוטואימונית או לא. תודה מראש שוב, אילן

27/03/2017 | 09:16 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כן נחשב כמחלת עור אוטואימונית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה