על פי הרפואה הסינית, לנשים רגישות לזיהומים בכליות, ולכן...
בת22 חשד ללופוס כרגע אין אבחנה של לופוס הממצא המרכזי ירידה בשנים האחרונות בערכי המשליםc3 74 C4 15האים הירידה בערכים מנבא לופוס נפריטיס האים יש דרך לשפר את ערכי המשלים(מנוחה)האים כדאי טיפול בפלקוניל?
ירידה ברמות המשלים, עליה ב dsDNA פעמים רבות מרמזים על מחלה פעילה ובמיוחד מחלה כלייתית. פלקוויניל מומלץ לכל מטופלי הלופוס (בהנחה שאין סיבה רפואית טובה לא לתת אותו) שכן נמצא כמפחית התלקחויות ומשפר תסמינים. הימנעות מחשיפה לשמש, קרם הגנה, והפסקת עישון הם מהאמצעים שיכולים להפחית התלקחויות. אם יש פגיעה כלייתית טיפול תרופתי נוסף הוא ליוני למנוע נזק בלתי הפיך לכליות.
שלום.סובלת מתסמונת אנטיפוספוליפידית נוטלת קומדין.לאחרונה ירידה במשלים c3מ95ל80(83גבול תחתון) c4מ17ל15.50)גבול תחתון15.האים בהכרח בשל התסמונת האוטואימונית אני עתידה ללקות בלופוס נפריטיס(למרות שאין נוגדנים נוספים)האים המגמה לעיתים נעצרת האים יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להשמר תודה רבה
לא בהכרח שתפתחי עוד מחלה ראומטולוגית נילווים. רק לא 50% ממטופלי APLA יש עוד מחלה נילווית. מצד שני לופוס היא מחלה שלעיתים מתפתחת בהדרגה. קומפלמנט נמוך יכול להימצא באחוז לא מבוטל (לפחות מחצית) מהמטופלים עם APLA פרימרי. תנודות ברמות (ללא לופוס נילווה )לא ידוע לי כי משמשותאו נחשבות משקפות פעילות מחלה. ממליצה לך להיות במעקב ראומטולוגי הדוק.
מאובחנת בלופוס ללא תסמינים קליניים מטופלת בפלקווניל בת 44, יכולה לתרום לאבא בן 71? סוג הדם שלי הוא A פלוס של אבא שלי O.
שאלה לא פשוטה. אני לא הייתי ממליצה לתרום בשל החשש שלופוס יגרום בעתיד לפגיעה כלייתית, אבל התשובה לא חד משמעית. ממליצה להוועץ תחילה עם הראומטולוג המכיר אותך. במידה ומבחינתו המחלה שקטה לחלוטין ואינו חושש מהתפתחות נפריטיס (דלקת בכליה), ניתן יהיה להפנות את השאלה לנפרולוג השתלות.
מהן ההנחיות למתן מגנזיום תוך ורידי. מהן תופעות הלוואי הבולטות של הטיפול
מגנזיום למתן IV מגיע בעיקר כ Magnesium sulfate וניתן להתוויות של פרכוסי רעלת הריון, טיפול בהיפומגנזמיה ומניעת היפומגנזמיה (כחלק תזונה פרנטרלית), נפריטיס בילדים, התקפי אסטמה חמורים והפרעות קצב לב. ישנן הנחיות שונות למיהול התמיסה ומשך המתן כתלות בסוג המתן (IV infusion/IV push וכו') ובהתוויה- להנחיות המתן יש לעיין בעלון המידע, המצורף לתכשיר. בין תופעות הלוואי העיקריות היפרמגנזמיה ות"ל קרדיווסקולריות (וזודילטציה, ירידת ל"ד והסמקה). בנוסף, יש להזהר במתן התכשיר לחולים בעלי הפרעות נוירומוסקולריות (כגון myasthenia gravis), בשל החשש לתופעות לוואי במערכת הנוירומוסקולרית. בנוסף, יש להיזהר במתן התכשיר בחולים עם הפרעה בתפקודי כליות, בגלל החשש להרעלת מגנזיום עקב הצטברותו בגוף. במתן מהיר של התכשיר יש לנטר בעיקר ECG, סימנים חיוניים, ריכוזי מגנזיום, סידן ואשלגן ותפקודי כליות. למידע נוסף יש לעיין בעלון המצורף לתכשיר.