שאלה בקשר לסוג טיפול

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/12/2016 | 02:04 | מאת: דודו

אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פשוטה simple עם אבחנה מבדלת ל ocd ו דיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית והפרעת אישיות נמנעת , רציתי לשאול איזה טיפול פסיכולוגי עדיף במצב שלי האם זה emdr או cbt ? והאם ה emdr יותר מהיר מה cbt באופן משמעותי וכך גם יותר חסכוני ?

18/01/2017 | 11:21 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, EMDR מיועד לטיפול בהפרעה פוסט-טראומתית ומתאים לקבוצה מסויימת של מטופלים הלוקים בהפרעה. זו. הטיפול בגישה CBT יכול להתאים למגוון רחב של הפרעות, כולל אלו שציינת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול