דיכאון עמיד ביותר כבר 14 שנים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/12/2016 | 19:28 | מאת: יעקב

שלום רב ד"ר. אני בן 33 ואני התחלתי טיפול תרופתי לדיכאון החל מגיל 19. עברתי את התרופות הבאות בסדר כרונולוגי מהתחלה עד היום: לוסטרל ויאפקס ציפרלקס סימבלטה לוסטרל (שוב) לוסטרל+ריספרדל 2 מ"ג ביחד סרוקסט+וולבוטרין+ריספרדל 2 מ"ג ביחד (זה התרופות הנוכחיות) את כל התרופות הנ"ל לקחתי במינונים המקסימליים שלהם. כל תרופה לקחתי כמה שנים והם עזרו תקופה או כמה שנים עד שהם הפסיקו להשפיע ולכן החליפו לי את התרופה לתרופה הבאה. כרגע אני לוקח כבר 4 חודשים את התרופות סרוקסט+וולבוטרין+ריספרדל (ביחד) במינון המקסימילי שלהם. כאמור הפסיכיאטר שלי סבור שיש לי דיכאון עמיד לתרופות ולכן ההחלפות הרבות\שילובי התרופות. וכרגע שאני עם התרופות האחרונות 4 חודשים כבר, אין שיפור בדיכאון בכלל. אני בלי מצב רוח בכלל וכל היום במיטה, לא עובד כבר חצי שנה. לא מסוגל לעבוד. יש לציין שאני מטופל רק תרופתית בלבד ללא טיפול פסיכולוגי. ניסיתי כמה פעמים להתחיל טיפול פסיכולוגי אבל הרגשתי ששיחות לא עושות עלי רושם ולא משפיעות בכלל. השאלה שלי כרגע, (עוד לא חזרתי לפסיכיאטר שלי) האם נשארו תרופות נוספות בארסנל התרופות הפסיכיאטריות שלא ניסיתי ויכולות לעזור? יש תרופות יותר חזקות מהתרופות שלקחתי? האם במקרה כזה מנסים תרופות מהדור הישן (לא SSRI ולא SNRI) ? מה עושים במקרה כזה שכבר נוסו הרבה תרופות והדיכאון עדיין נמצא ולא מתפוגג? האם צריך להשלים עם הדיכאון ולחיות איתו בשלום? למרות שאי אפשר לחיות נורמלי שיש דיכאון, הרי שוכבים כל היום במיטה ולא עושים כלום. תודה רבה מראש על ההקשבה

04/12/2016 | 23:22 | מאת: דיכאוני

כנראה לכל החיים כמוני אותו מצב

06/12/2016 | 15:57 | מאת: יעקב

האם ניסית נזעי חשמל כטיפול לדיכאון העמיד שלך?

16/12/2016 | 15:21 | מאת: ירון

תרופות ממשפחת MAOI : כמו נרדיל, מרפלן, ובייחוד פרנט, הן יעילות יותר מהתרופות הרגילות נגד דיכאון. התרופות הללו דורשות דיאטה מיוחדת, והימנעות ממזונות מסויימים עם טיראמין (למרות שהדיאטה לא ממש נוראה, והרבה מזונות שהכילו פעם טיראמים מכילים היום פחות טיראמין)

29/12/2016 | 15:43 | מאת: מוטי

נעזרתי בסרוקסט בעבר 10 שנים עקב דיכאון, היה טוב מאוד, ולפני 11 שנים הפסיק לעבוד ניסיתי אני חושב את כל התרופות מכל הסוגים ושום תרופה לא עזרה, אני כבר לא יודע מה לעשות איכות חיים הכי גרועה שיש, נמאס כבר, ממש סרטן של הנשמה , תודה מוטי.

12/01/2017 | 08:08 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ישנם מטופלים שתגובתם לטיפול בנוגדי דיכאון הינה חלקית או זמנית. במקרים אלו יש לשים דגש על הטיפולים הלא תרופתיים כגון טיפול פסיכולוגי, שיקומי וכן לשקול טיפולים כגון טיפול תהודה מגנטית שכיום במתבצע במרכז מרכזים רפואיים . חשוב להמשיך לנסות תרופות נוספות נגד דיכאון ושילובים שונים אך יש לקחת בחשבון כי לאחר מספר כשלונות הסיכוי לכך שתרופה חדשה תביא לשיפור משמעותי הולך ופוחת. חשוב שלא להתייאש וכאמור לעשות מאמצים לשקם את החיים על אף התסמינים.

30/01/2017 | 13:30 | מאת: רות

מטופלת בתרופה חדשה בשם ברינטלקס לדעתי בהצלחה רבה באותו מצב

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול