נוגדי דיכאון והעדר כל חשק מיני

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/10/2015 | 17:52 | מאת: מאיר

נוטל, כבר מזמן 20 מ"ג ציפרלקס. מצב רוחי מיוצב (לא מאושר, אך מתפקד פלוס מינוס). החשק המיני לא קיים בכלל. רופא המליץ לי על בונסרין במקום ה מירו שאני לוקח בלילות (לשינה, ולא לדיכאון), אך אני חושש מהכדור הזה ומתופעות הלוואי והמגבלות שלו. יש מה לעשות עוד? יש כדור אחר מ SSRI או אפילו מ SNRI שיתכן שלא יכלול העדר כל חשק מיני?

18/10/2015 | 13:05 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בונסרין הינו כדור די דומה בהשפעתו למירו, כך שהוא לא צפוי לגרום לתופעות לוואי שונות מאלו של מירו ואין ממש סיבה לחשוש מכך. בנוגע לנוגדי דיכאון אחרים אכן, קיים מגוון רחב יחסית של אפשרויות החל מתרופותו מאותה הקבוצה שלא בהכרח יגרמו לדיכוי המיני באותה מידה מאחר ויש הבדלים בין אדם לאדם בתגובה לתרופות אלו. כמו כן ניתן לנסות גם נוגדי דיכאון מקבוצות אחרות, כגון SNRI (ויפאקס, איקסל) וכן תרופה ייחודית בהשפעתה - ולבוטרין. כדי לבחור בתרופה מתאימה, חשוב לעבור הערכה אצל פסיכיאטר, לבחון את מצבך ובהתאם לכך לבחור באופציה המועדפת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול