התנגשות תרופתית- טריצקליים עם אנטיפסיכוטים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/08/2017 | 01:13 | מאת: יוסי

שלום רב, סובל מדיכאון/חרדה וסומטיזציה. לאחר טיפול במספר נוגדי דכאון שלא עשו מספיק ולא עבדו מספיק ושילובים שונים הפסיכיאטר שלי רוצה כעת שאתחיל טיפול במרוניל בשילוב אנטי פסיכוטי כלשהו למטרת אוגמנטציה, כנראה סוליאן( אמיסולפריד-הכדור הממשיך לטענתו של המודאל - סולפריד)וזאת לאחר תגובה חלקית טובה של סימבלטה ומודאל( סולפריד) שעזרו אך לא מספיק.. מקריאה באינטרנט עולה שקיימת התנגשות תרופתית רצינית וחמורה בין אנטי פסיכוטיים בכלל לבין טריציקליים בכלל וגם ספציפית בבדיקה וקריאה על מרוניל ואנטיפסיכוטים, הצלחתי למצוא מידע חלקי שהוא מתנגש ב ורה חמורה עם אנטי פסיכוטיים ובפרט גם -סוליאן, מדובר בהתנגשות על רקע קרדיאלי הפרעות קצב qt ותופעות אקסטרה פירמידליות וכו.. ולכן שאלתי: אני יודע שמשתמשים באנטיפסיכוטיים כאוגצנטציה טיפולית לנוגדי דכאון אך האם את מכירה שילוב אנטיפסיכוטים עם משפחת הטריצקליים, במקומות שונים רשום גם בעברית וגם באנגלית על התרופות האנטיפסיכטיות השונות שאין לשלב עם טריציקליים .. מה עלי לעשות? אני חושש מטיפול לא נכון שעלול להוביל לתופעות לוואי קטלניות האם יש שילוב כלשהו של טריצקליים-( מרוניל) או משו אחר לדעתך עם אנטיפסיכוטים שלא עלול להוביל לתופעות לוואי חמורות ומסוכנות? או שאנטי פסיכוטיים משלבים רק עם ssri/snri's? תודה רבה רבה רבה! סליחה על החפירות אניי בחששות

22/08/2017 | 08:22 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, למעשה, מרבית התרופות הפסיכיאטריות (אם לא כולן) עלולות להגביר סיכוי להפרעות קצב, בעיקר אצל אנשים שקיימת אצלם הפרעה קודמת (מקטע QT ארוך). כדי להיות על הצד הבטוח, כדאי לבצע בדיקת ECG לפני תחילת הטיפול כדי לוודא שלא מדובר בהפרעה כזו וגם לבצע בדיקות מעקב במהלך הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול