אימוני כוח

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/07/2016 | 21:04 | מאת: בן

שלום, האם אימוני כוח שמתבצעים בעיקר על משקל גוף- שכיבות סמיכה, מתח, מקבילים, וקצת משקולות ליד קדמית של 5 קילו בכל יד, ולחיצת חזה עם 10 קילו בכל יד- יכול להזיק ללב לאורך זמן? מדובר במאמץ לא מאוד גדול- לא כמו מאמץ של מרימי משקולות במשקלים גבוהים. באופן כללי, זה לא עלול להזיק אימוני כוח של משקל גוף? תודה.

שלום בן, בעיקרון אם האימון מותאם לך (מבחינת גיל, כושר גופני ומצב בריאותי) אין שום סכנה באימוני כוח של משקל גוף. נהפוך הוא, לרוב תרגילים אלה מערבים קבוצות שרירים רבות יותר מתרגילי כוח ייעודיים (כגון המכשירים בחדר הכושר) ובכך ניתן לחזק יותר שרירים בבת אחת. כל דבר שנעשה בהגזמה איננו בריא ויכול לגרום לבעיות בשרירים ו/או במפרקים, אך כפי שאתה מתאר אינך מגזים ולכן אינני רואה בעיה. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני