כאבי שרירים - התכווצויות - מגנזיום

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/05/2016 | 02:19 | מאת: לא משנה

יעל שלום, לאחרונה אני חש בכאבי שרירים בירכיים, אבל מה שמטריד אותי יותר הן התכווצויות שרירים בירך ובכפות הרגליים. אני נוהג לרוץ וללכת. אני מטופל במכסימום סטטינים. האם מגנזיום עשוי לפתור את הבעיה ? אנשים במצבים קשים של התכווצויות ספרו שלקחו את המגנזיום כתוסף וזה עשה פלאים, התופעה נעלמה. וזה ללא המלצת רופא. (בבדיקות דם, ערכי המגנזיום תקינים). האם קיימת סכנה, כאשר בגוף יש עודף מגנזיום? האם יש דרך נוספת שהיית ממליצה? אשמח לעצתך, אבל אנא, אל תפני אותי לרופאים. יום טוב!

שלום רב לך ציינת כי אתה מטופל בסטטינים. לחלק מהאנשים הטיפול יכול לגרום לכאבי שרירים (אפילו חזקים מאוד). לכן, חשוב מאוד שתתייעץ עם הרופא (אין ברירה!) על מנת שיבדוק האם הכאבים נובעים מהטיפול בססטינים או לא. הבדיקה נעשית בדרך כלל על ידי הפסקה זמנית של התרופה ומעקב אחר הכאבים. אין לבצע את ההפסקה על דעת עצמך אלא רק לאחר המלצת הרופא על מנת שלא תסכן את עצמך. במידה והכאבים אכן נובעים מהטיפול התרופתי, יוכלו להתאים לך טיפול חילופי או להוריד את המינונים. מגנזיום אכן יכול לסייע בהפחתת כאבי שרירים, אך נתקלתי במספר מקרים בהם לא הייתה השפעה כזו. עודף מגנזיום הינו מסוכן לגוף ויכול לגרום לירידה בלחץ דם, הפרעות נשימה, בחילות וכאבי ראש. לגבי המינונים, אינני בקיאה בכך, וכדאי להתייעץ עם הרופא בכל מקרה גם לגבי זה. כך שלצערי אין ברירה ותצטרך ללכת לרופא אם תרצה לקבל את הטיפול הנכון והבטיחותי. בברכה, יעל

18/06/2016 | 13:25 | מאת: מנשה

מודה לך על תשובתך!! כמובן שאת רשאית לגנוז את מה שנכתב למטה. לא מתיימר להצביע עליהן כפיתרון, אלא לעניין בדעות נוספות שמסתובבות ברשת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4648642,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3714580,00.html משהו שקראתי באחת הכתבות, ללוקחים מגנזיום: מה עושים כדי להעלות את רמת המגנזיום בגוף? תחילה, חשוב לאכול נכון. מזונות בהם רמה גבוהה של מגנזיום הם - ירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו או מישמש מיובש. יש לקחת בחשבון שספיגת המגנזיום בגוף קשה ולכן מומלץ להיעזר בתוספי תזונה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני