אימון לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/11/2015 | 11:28 | מאת: מאמנת

שלום יעל , אני מאמנת כושר והתחלתי לאמן גבר כבן 68 שלפני כארבע שנים עבר ניתוח לב פתוח מעקפים. אילו תרגילים מומלצים לאדם כזה ומה אסור בשום אופן לעשות ?

שלום רב לך, באופן כללי אדם שעבר ניתוח מעקפים לפני 4 שנים יכול לבצע פעילות גופנית רגילה כמו כל אדם אחר בהתאם לגילו ובהתאם למצב כושרו הגופני. עם זאת, עליך לוודא (כפי שאת וודאי עושה עם כל מתאמן חדש לך) שמצבו הבריאותי תקין וכי הוא ביצע את הבדיקות הרפואיות הנדרשות. לאור עברו כדאי שיבצע בדיקת מאמץ ואקו לב ולאחר מכן שיבקש אישור רפואי מהרופא המטפל בו. חשוב לוודא כי מצבו הלבבי תקין (תפקוד לב תקין כגון: אין חשד להצרויות בעורקים הכליליים ושמקטע הפליטה תקין). במידה והכל תקין והוא נמצא במעקב אצל קרדיולוג, אין הגבלות ספציפיות זמן כה רב לאחר הניתוח. כמובן להקפיד על עצימויות שהולמות את גילו והכושר הגופני שלו כפי שציינתי בהתחלה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני