ניתוח מעקפים ובדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/10/2015 | 09:56 | מאת: שלומי

שלום יעל, אני בן 40 ועברתי לפני חודש ניתוח מעקפים בלב. אתמול עשיתי מבחן מאמץ שגילו בו הפרעת קצב, הרופא הפסיק את הבדיקה בדופק 135 לאחר כ9 דקות. אני נוטל קרדילוק שמוריד את קצב הלב. האם עליי לדאוג מהפרעת הקצב? האם הפרעת הקצב קשורה לניתוח?

הי שלומי, אני מקווה שאתה חש בטוב ומתאושש יפה מהניתוח. לא כל כך ברור לי על איזו הפרעת קצב מדובר ובאיזו תדירות היא הופיעה בבדיקה. ישנן מספר הפרעות קצב, חלקן אינן מאיימות ואף שכיחות ביותר לאחר ניתוח מעקפים. במידה והפרעת הקצב הייתה מטרידה את הרופא המטפל שלך הוא היה מפנה אותך לבדיקה נוספת שנקראת הולטר קצב לב. אם העניין מטריד אותך כדאי שתפנה לרופא המטפל ו/או לקרדיולוג עם בדיקת המאמץ ותוכל לקבל הסבר מספק. מאחר ואינני רופאה כדאי שתקבל הסבר מקצועי ביותר מרופא. בנוסף, כולי תקווה שהצטרפת לאחד ממכוני שיקום הלב, שם תוכל לקבל הנחיות לגבי פעילות גופנית, תהליך החלמתך ואף יוכלו להסביר לך תוצאות של בדיקה זו ואחרות שתבצע במהלך תקופתך שם. אני ממליצה בחום. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני