סינוס טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/06/2015 | 12:25 | מאת: דנה

שלום , אני רק נהייתי 19 יש לי סינוס טכיקרדיה לב, ואני מתאמנת חדר כושר 3 שנים , לא למטרת הרזיה , אלא לבניית שריר , אני 1.61 מטר ו-47 קג אני שמעתי מאנשים שאומרים שזה רק יזיק ללב שלי ויגרום לו להיות פגיע יותר ואז יגרום למחלות, בזמן האימון שהוא נחשב לאנאירובי הקצב עולה ל-140 זה בסדר אבל יש כאבים בחזה שזה הלב , ואני נחה , אציין שחוץ מכאב אין תחושות אחרות כמו עייפות , או עילפון בחיים לא .. רק כאב .. מה את אומרת לעשות? מה לשפר ? הרמת משקולות זה הדרך של חיי ובזה אני רוצה להמשיך כל חיי ללא הפסקה ! תודה !!

הי דנה, תודה על פנייתך. ישנם כמה פרטים שחסרים לי. כגון: * איך וכמה בדיוק את מתאמנת (מספר ימים בשבוע, משך האימון, המשקלים אותם את מרימה, סטים *חזרות). * האם עשית בדיקות נוספות? האם בדקו את מקור הכאבים בחזה במאמץ. לסינוס טכיקרדיה בפני עצמו אין סיבה לכאבים בחזה, צריך לבדוק האם יש משהו אחר. * מהו הדופק הבסיסי שלך? כמה יש לך במנוחה? אם לא נבדקת הייתי ממליצה בחום לגשת לקרדיולוג, לבצע בדיקת מאמץ והולטר ואולי גם אקו לב ולבדוק אם הכל בסדר חוץ מהקצב המהיר. חשוב להבין את הכאבים בחזה שתיארת. לגבי האימון, במידה וזה רק(!) סינוס טכיקרדיה ואין שום דבר נלווה והדופק לא גבוה במיוחד (עד 110 במנוחה בערך), לדעתי את יכולה להתאמן כולל להרים משקולות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני