אליפטיקל לאחר השתלת קוצב לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/06/2015 | 08:22 | מאת: שחר

שלום, אמא שלי עברה ניתוח ושמו לה קוצב לב. השאלה שלי האם ניתן להמשיך להישתמש במכשיר האליפטיקל שיש אצלנו בבית? יש לציין שבגלגל המכשיר יש מגנט. לפי מה שהבנתי אסור למי שעם קוצב להיות בסביבה מגנטית. האם זה נכון?

שלום שחר, ראשית החלמה מהירה לאמא שלך. בעיקרון אמא שלך תוכל להשתמש באליפטיקל אך לא באופן מידי. רצוי שבמשך 6 שבועות ראשונים לא תהיה תזוזה חדה באזור הגפה העליונה (לרוב צד שמאל). מומלץ שתבצע הליכות, ובהדרה תרגילים לשיפור טווח התנועה באזור הכתפיים והזרועות, ללא שימוש באביזרים (גומיות או משקולות). כמו כן להימנע מהרמת חפצים ביד זו. לאחר 6 שבועות וביקורת הרופא, אפשר לחזור בהדרגה לפעילות יותר מאומצת. להגביר את קצב ההליכה, להשתמש יותר בזרועות, עדיין ללא התנגדות גדולה. ממליצה שלאחר כחודש או חודשיים של פעילות זו תחזור להשתמש באליפטי, אך שימו לב שתנועת הידיים איננה חזקה מידי, כלומר לשמור על התנגדות נמוכה ולא לתת ליד שמאל להימשך חזק לפנים או לאחור. ממליצה בחום לבדוק את זכאותה לשיקום לב! שם תוכל לקבל את כל הכלים והתרגילים הנכונים. אינני רואה בעיה עם המגנט באליפטי מאחר ורבים מהמכשירים עובדים על שיטת המגנט, כדאי לוודא עם הרופא שהשתיל את הקוצב. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני