צניחת מסתם מטראלי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/01/2009 | 17:30 | מאת: גאיה

שלום יעל, אני בת 42 עם צניחת מסתם מטראלי ואי ספיקה מטראלית קלה. האם ע"י אימון אפשר למנוע את ההחמרה בצניחת המסתם? אם אני הולכת על ההליכון ובמהירות של 5 קמ"ש עולה ל160ואחרי כמה שניות הוא חוזר ל70 ובמקרה דומה אני עושה את אותו הדבר אלא שאז הדופק עולה ל188 באותה מהירות ויורד מהר ל80 אז זה סימן להפרעות קצב?יש מצב שהמד של ההליכון מזייף? אם עולים על ההליכון עם דופק חזק (לא מהיר )זה מצב מסוכן? תודה על כל התשובות

גאיה, תודה על פנייתך. הפעילות הגופנית איננה משפרת את פעילות המסתם וגם איננה מונעת החמרה בצניחת המסתם. אבל, רוב האנשים החיים עם צניחת מסתם אינם מפתחים החמרה ויכולים לחיות עם צניחת מסתם או דלף קל ללא שום סימפטום או בעיה. כמובן, יש להמשיך לעקוב בבדיקות תקופתיות. אם הדליפה כרגע מוגדרת כקלה, אין חשש מלבצע פעילות גופנית, אפילו מומלץ. הפעילות הגופנית תחזק את שריר הלב ותשפר את יעילותו בהזרמת הדם לשרירים, כלומר הפעילות הגופנית יכולה למנוע את התוצאה של הדלף (מניעת ההחמרה באי הספיקה) ועליה ביכולת הגופנית אירובית. לגבי הדופק: ראשית יש לברר האם שעון הדופק אכן מדייק וזאת כדאי לעשות באמצעות שני מדי דופק במקביל. כלומר לעבוד על הליכון שיש לו סנסורים בידיים לדופק ובנוסף לענוד שעון דופק (רצוע ושעון). אם אכן יש קפיצות חריגות בדופק במאמץ מסוים בשני מדי הדופק, אני הייתי ממליצה לגשת לרופא ולדווח. כנראה שהוא ישלח אותך לבצע בדיקת הולטר דופק, זהו מכשיר שאת עונדת ל- 24 שעות המנטר את הדופק בכל דקה ורושם. לאחר 24 שעות מורידים את המכשיר ומוציאים דף עם רישום הדופק. מומלץ לבצע את אותה פעילות אותה את מבצעת ביום יום (כולל פעילות גופנית) ולרשום לעצמך מה עשית בכל שעה, על מנת לעקוב אחר תגובת הדופק בהתאם לפעילות שנעשתה. לגבי דופק חזק: אין בכך שום סכנה, זוהי תופעה שכיחה שלעתים נובעת מחרדה. אל תהססי לפנות בשאלות נוספות או לעדכן אותי בנושא הדופק. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני