דופק לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/09/2014 | 01:33 | מאת: אורי

שלום בן 40, לא מעשן, יש עודף משקל. עד לפני כמה חודשים הייתי עושה הליכות קבועות 3 פעמים בשבוע (על מכשיר הליכה). יצא לי ללכת בלילה ממקום למקום, הליכה של 50 דקות, כאשר בחלקה השני הכל עליה. מדדתי דופק לאחר רבע שעה מנוחה על הכיסא וזה היה 112. לאחר רבע שעה נוספת היה 103. שכבתי לחמש דקות זה ירד ל 98 חזרתי לישיבה, וזה עלה שוב ל 103. האם זה מצביע על בעיה כלשהי? דופק התאוששות לא היה אמור לרדת יותר, ותוך זמן קצר יותר? (דופק מנוחה שלי בבוקר זה באזור 60-65, במשך היום הוא גבוה יותר) תודה

אורי שלום, דופק התאוששות לא תמיד חוזר לדופק מנוחה בדקות שאחרי הפעילות. דופק המנוחה האמיתי הוא זה שבבוקר (או בשינה כמובן) ממש לפני הקימה לפני שכל פעולה גופנית מתרחשת. לאחר פעילות ייתכן והדופק יירד לערכים גבוהים יותר מזה שבמנוחה. השאלה היא מהו הדופק אליו הגעת בזמן המאמץ בעליה? ציינת שהיית הולך על הליכון ולאחרונה הלכת בחוץ בעליות. ייתכן והגוף עוד לא רגיל מספיק והדופק גבוה יותר וזה יעבור עם הזמן. בעיקרון אותנו מנחים שני עקרונות: 1. דופק התאוששות לאחר מאמץ גבוה יורד ביותר מ- 12 פעימות בדקה הראשונה של התאוששות. 2. דופק התאוששות לאחר > 5 דק' יורד מתחת 100. עושה רושם שאתה פחות או יותר בסדר. ייתכן וזה שהיית מוטרד מזה לא נתן לדופק לרדת. אם אתה ממש מוטרד מזה תמשיך לבצע מעקב אחרי כמה אימונים. אם אתה עדיין תהיה מוטרד ניתן לבקש מהרופא בדיקת מאמץ וכך תוכל לראות את תגובת הדופק בזמן ואחרי מאמץ מקסימלי תוך ניטור א.ק.ג. בהצלחה! שנה טובה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני