תשובה לדר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/08/2014 | 11:44 | מאת: בר

שלום תודה על ההתייחסות בבהתאם לתשובתך אז ככה אני מרגישה את הסחרחורות והעייפות המוגברת ממש לאחר האימון וכמה שעות שלאחריו בין אם זה אימון כוח או אירובי. אני משתדלת כרגע לעשות את הפעילות למשך חצי שעה עד 40 דקות. כאירובי אני משתמשת במכשיר האופניים או האקליפטי ממעיטה בהליכון. ובאימון כוח יש לי תרגילים כפי שאמרת שנעשים בשכיבה כמו לחיצת חזה עם משקולות על כדור ,הרמת ישבן בשכיבה, וסטטי איך אפשר לבצע תרגילים אלו לא במצב שכיבה? אני משתדלת גם לעשות את המעבר בין שכיבה לישיבה לאט. אני אוכלת לפני האימון פרוסת לחם עם גבינה קשה/ריבה/דבש ..אינני מכירה תתחושה הזו כמו שאני חווה לאחר אימון אירובי/כוח זה מגביר אצלי תסחרחורות שהיתי רגילה לחוות במשך 4 שנים שאלו כנראה מסטרס. אציין אתמול מדדתי לחץ דם בערך 6 שעות לאחר האימון והוא היה 100/67 לאחר מכן בערב מדדתי שוב והוא שיחק בין 112/70-100/67 היום בבוקר מדידה ראשונה 100/68 לאחר 5 דקות 112/67 אני שמה לב שאני מגיעה לדופק מירבי בזמן אימון בסביבות ה 150-155 ובמנוחה 80 מה דעתך?? אולי זוהי תקופת ההסתגלות של הגוף לספורט ולכן אני מרגישה כך? אולי כי הוא עדיין לא רגיל?

בר שלום, קראתי בעיון את ההסבר שלך, אך לצערי אין לי הסבר לתופעות שאת מתארת. אינני רופאה ובתור פיזיולוגית אני לא רואה כיצד האימון שלך גורם לכך ועל כן עליך להמשיך את הברור מול הרופא שלך. האימון שלך נראה לי בסדר גמור וגם לחץ הדם לא נמוך מידי לרוב הדעות. אפשר לבצע את התרגילים שאת עושה בשכיבה בשיפוע (כשהראש למעלה). הדופק מאוד נורמלי לגילך. אין סיבה שתרגישי כאלה סחרחורות גם אם אינך בכושר ולכן כפי שמלצתי כדאי שתפני שוב לרופא לבדוק האם יש הסבר אחר מלבד חרדות. בהצלחה ובברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני