שעון דופק

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/05/2014 | 15:28 | מאת: זיו

שלום אמנם אני לא ספורטאי (בתחילת שנות ה 40 לחיי), אבל מבצע פעילות אירובית כמה פעמים בשבוע. חשבתי אולי לקנות שעון דופק, בכדי לדעת לאן עלי להגיע. האם לאדם מהשורה שעושה הליכה מהירה 3-4 פעמים בשבוע יכול להועיל שעון דופק? האם שעון דופק יכול לזהות גם הפרעות קצב באם ישנם? אני לא יודע אם אוכל לקבל המלצה על חברה או דגם מסוים, אך מאחר ויש לא מעט סוגים ובטווח מחירים נרחב ביותר, אשמח לקבל המלצה לפעילות מהסוג שאני עושה, איזה פרמטרים נדרשים? מה ההבדל בין שעוני דופק עם רצועה לחזה או בלי? (לכאורה יותר נוח בלי?) הסתכלתי למשל על שעונים של פולאר, זה מתחיל מ FT1 - FT4 - FT7. מה ההבדל ביניהם? האם מתוך שלושתם יש המלצה ספציפית? תודה רבה

זיו שלום רב, שעון הדופק הוא כלי נהדר היכול לסייע בקביעת תוכנית אימונים, בשמירה על קצב מסוים, בלבדוק שיפור בכושר הגופני ולעתים לאותת על בעיה כלשהי. אינני מאלה הדוגלים בשימוש בשעון דופק באדיקות כי לדעתי היא לעתים יכול לבלבל, להלחיץ, או סתם להפריע באימון. אך שימוש תקופתי הינו חשוב ומומלץ. השימוש בשעון הדופק תלוי במטרה שלך: 1. למטרה של קצב אימון- שעון הדופק יסייע לך להתאים את עצימות האימון על מנת להגיע לדופק מסוים שהומלץ לך. 2. בדיקת כושר גופני - לאחר תקופת אימונים תבחין כי דופק המנוחה וכן הדופק במאמץ ירדו. כך תוכל להגביר את עצימות האימון ולהגיע שוב לדופק המומלץ ואולי אף להעלות את טווח הדופק שהומלץ לך. 3. בריאותית - שעון דופק יכול לאותת (אך לא תמיד) על בעיה מסוימת בקצב הלב. לדוגמא: דופק שלא עולה במאמץ, או שעולה מהר מידי יכולים לאותת על בעיה בלב. דופק שאינו יציב ומראה ערכים גבוהים מידי ולא עקביים, יכול לאותת על בעיה של הפרעות קצב. חשוב לזכור ששעון הדופק אינו אמין ב- 100% ולעתים קרובות כל שינוי בערך המופיע הוא כתוצאה של הפרעה חיצונית, או שימוש לא נכון בשעון! בנוגע לסוגי השעונים. ישנם אנשים שאינם מסתדרים עם הרצועה של השעון מטעמי נוחות או מידה. ישנם שעונים ללא רצועות וניתן לשים את האצבע על השעון ולבדוק את הדופק. מניסיוני, בדיקה זו פחות נוחה תוך כדי מאמץ ומאלצת להאט את הקצב על מנת לשמור על אצבע יציבה על השעון. עליך לנסוץ בעצמך כדי להחליט. לגבי שעוני פולאר, מניסיוני הם חברה טובה מאוד, אמינה ובעלת שרות לקוחות מצוין (אין לי אחוזים שם). שעוני ה- FT הם סדרה מהשעון הפשוט FT 1 ועד שעונים מאוד משוכללים (והמחיר בהתאם). אם אתה רוצה רק דופק ויכולת לשים טווח בשעון עם התרעה ה- FT 1 או 2 מספקים. אם אתה מחפש מדידת קלוריות, מרחקים, GPS ושכלולים נוספים, המספרים גבוהים יותר. מבחינת מדידת דופק, כולם מצוינים. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני