כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/09/2013 | 20:28 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 19 ובמשך השנה שהייתה סבלתי מהפרעת פאניקה, לפני שההפרעה התפתחה הייתי פעיל גופנית ובמשך כל השנה הייתי מושבת סופית מפעילות גופנית עקב פחד ממאמץ שיוביל להתקף חרדה, בזמן האחרון התחלתי להתאושש נפשית וחזרתי להתאמן אבל אני סובל מכאבים חזקים בצדי שמאל וימין הקיצוניים של החזה שהתחילו בקטנה אחרי מאמצונים של ריצות והתחזקו ממש ממש וכואבים כשנוגעים באיזור אחרי שהתחלתי לשלב שכיבות סמיכה, מכיוון שעייפתי מללכת לרופא שיבדוק אותי ובסופו של דבר יגיד לי שזה שוב תסמין של חרדה רציתי לדעת האם הכאבים האלה הם כאבי שרירים וטבעי שיופיעו אגב לפני שבוע ביצעתי צילומי חזה ואקד והכל יצא תקין ובנוסף הפסקתי לעשן לפני שלושה ימים אחרי תקופה של ארבע שנים, תודה

שלום רב לך, אני מברכת את חזרתך לפעילות גופנית על אף כל החששות. אתחיל בזה שאינני רופאה ולכן איני יכולה לשלול כל כאב שיש לך, מחובתי להמליץ לך ללכת לרופא (על אף שעייפת מהם) במידה ויש כאבים במאמץ שחוזרים על עצמם שלא יהיה מקרה של זאב זאב... למרות זאת, לפי מה שאתה מתאר, שיש כאבים בצדדים הקיצוניים של החזה לאחר שהתחלת לשלב כפיפות מרפקים (שכיבות סמיכה), זה נשמע בהחלט כמו כאב שרירים (במיקומים אלה נמצאים שרירי החזה שלך). כאב אשר מחמיר כשאר נוגעים בו, לרוב מתאר כאב של שריר ולא בעיה לבבית. לאור ההיסטוריה שלך עם החרדה, ייתכן שהגוף שלך מגיב ברגישות יתר לכל פעילות שאתה מבצע. אני מאמינה שאם תתמיד בפעילות, לאחר תקופה מסוימת הכאבים יחלפו. שים לב לדגשים הבאים: 1. אל תתחיל בכמה פעילויות במקביל, כלומר גם ריצה, גם תרגילי כוח. תתחיל מפעילות אחת עד שתתרגל אליה ואז תוסיף פעילות אחרת, ככה ימנעו כאבים מיותרים. 2. התחל כל פעילות גופנית בהדרגה, כלומר לא ריצות מהירות ולא הרבה חזרות בתרגילי כוח. כאבי שרירים חזקים כמו שאתה מתאר הינם תגובה למאמצים מוגזמים. תתחיל במאמצים קלים, אפילו אם זה מרגיש לך קל מידי ואחרי כל שבועיים תגביר קצב, תוסיף חזרות (לא ביחד) וככה תימנע מהשרירים לכאוב. 3. הקפד לבצע תרגילי מתיחות והרפייה לאחר כל אימון. לא בטוח שתרגילים אלה ימנעו את כאבי השרירים אבל ייתכן והם יקלו. בכל אופן תרגילים כאלה יכולים להרגיע את הגוף ואת המתח הנפשי. 4. נסה למצוא פתרונות למצבי החרדה הקשורים לפעילות הגופנית (וגם לאלה שלא קשורים). אתה יכול לפנות ל: דימיון מודרך, ביופידבק, יוגה, מדיטציה וכד'. חשוב מאוד שתלמד להנות מהפעילות הגופנית גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית ולא לסבול ממנה כל כך או לפחד ממנה. מאחלת לך המשך כושר ובריאות! יעל

20/09/2013 | 21:41 | מאת: אנונימי

שבת שלום וחג שמח

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני