ליעל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/06/2013 | 03:53 | מאת: מעיין

שלום יעל, אני בת 23 מבצעת אימונים מספר שנים בחדר כושר, אימונים אירוביים+אימוני כח (משקולות ומכונות) על מנת לשמור על כושר וגוף מעוצב. באירובי אני מבצעת 20 דק' בערך או בהליכון או באליפטיקל, ניסיתי לשנות קצת ולבצע תרגיל אירובי במכשיר שנקרא "מדרגות". הבעיה שבתרגיל הזה כבר אחרי 3 דקות בהתנגדות קלה הרגשתי קושי ברגליים ואת הדופק ממש עולה. למה הדופק כל כך עולה, ושרירי הרגליים כל כך עובדים בתרגיל? תודה לך על העזרה

מעיין שלום, ברגע שעברת למכשיר דומה אבל שונה, הוספת ושינית את השרירים הפועלים ואת הקושי. מכשיר המדרגות הוא קשה במיוחד עקב התלילות שבו והשימוש במספר שרירים רב כגון: ירכיים קדמיות ואחוריות, אגן, גב תחתון, שוקיים ובטן. כל פעילות שונה שתעשי, תרגישי קושי בהתחלה עד שתתרגלי. אל תתיאשי מהמכשיר (אלא אם הוא גורם לכאבים) ופשוט תנסי להוסיף בכל פעם עוד דקה-שתיים עד שתתרגלי. גם הדופק ירד עם הזמן, התגובה שלו נורמלית עקב הקושי של המכשיר. אנשים רבים שיכולים לרוץ ריצות ארוכות מגלים קושי רב ברכיבה על אופניים או שחייה או כל פעילות שאינם רגילים אליה. כושר גופני הוא ספציפי מאוד לפעילות אליה מתרגלים! לכן חשוב מאוד לבצע כמה שיותר פעילויות, לגוון על מנת שהיכולות שלנו ישתפרו בסוגים שונים של תרגילים ופעילויות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני