מה תוכנית אימון כח ובאיזה עזרים להשתמש

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/06/2013 | 08:41 | מאת: רם

כדי לשמור על לחץ דם תקין לאדם עם הרחבה קלה השורש אב העורקים?האם ניתן להמשיך במשקולות?קפיצים?שכיבות סמיכה?

רם שלום, התשובה תלויה במידת ההרחבה של שורש האורטה. אם ההרחבה קלה, עד 40 מ"מ, אין חשש גדול בהעלאת לחצי דם בעת מאמץ (כמובן שלא צריך להגזים). כאשר ההרחבה גדולה מכך, כדאי לשמור שלא להעלות את לחץ הדם אשר עלול לגרום למפרצת או קרע בעורק. כמובן שהעניין תלוי בגורמים אחרים כגון: האם קיימת מחלת לב טרשתית, האם יש נטיה ללחץ דם גבוה, האם תפקוד הלב תקין? בהנחה והכל תקין, וההרחבה קלה כפי שציינתי קודם, אין מניעה לבצע תרגילי משקולות (לא רצוי לעבוד על התנגדויות גבוהות מידי אלא יותר על סיבולת שריר). לא ברור לי מה זה קפיצים. אין בעיה עם שכיבות סמיכה. חשוב לבצע מעקב אחר ההרחבה של שורש האורטה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני