שחיה ו/או הליכה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/01/2013 | 10:47 | מאת: יעקב

אני שוחה קבוע כ 3 פעמים בשבוע 1.5ק"מ חתירה בכ-55 דקות ללא כל קושי. יש תקופות שכאשר אני חוזר מהשחיה או עולה עליה קלה בהליכה אני חייב לעצור בשל סחרחורת או קושי בנשימה רגעי. למה זה קורה בהליכה ? יש לי איסכמיה והצרה בשני עורקים ונוסף סתום לגמרי אולם לפי הרופאים ותוצאות בדיקות בניתי קולטרלים ולכן לא נעשתה כל פעולה על העורקים. אני בן 77 ומרגיש טוב פרט לתופעה שתוארה. למשל כרגע התופעה נעלמה ואילו לפני שבועיים היא היתה מאד משמעותית.

יעקב שלום, ראשית אני מתנצלת על האיחור בתשובה. כל הכבוד על הפעילות שאתה מבצע. ייתכן והקושי בנשימה והסחרחורת אחרי השחייה קורים עקב המאמץ שביצעת (הוא מאמץ לא מבוטל כלל), הגוף כבר עייף! אני מתארת לעצמי שאחרי השחייה אתה מתקלח במים חמים ויוצא החוצה, זה לבד יכול לגרום לסחרחורות. ייתכן ואתה צריך לחדש את מאגרי האנרגיה לאחר פעילות ארוכה שכזו. ירידת סוכר יכולה לגרום לסחרחורות. אם הקושי בנשימה הוא רגעי זה לא נשמע לי כתוצאה מהאיסכמיה אלא יותר כתוצאה ממה שתארתי. אולם, ייתכן ומה שתארת הם סימפטומים של האיסכמיה אותה תיארת, על אף הקולטרלים הקיימים. לעתים אנו נתקלים במטופלים שבזמן מאמץ או אחריו מראים סימנים של איסכמיה, אך הם אינם כאלה שכדאי לבצע התערבות פולשנית בגללם (כגון צנתור). אני מציעה שאחרי השחייה תנוח היטב בישיבה, תשתה משהו ואולי תאכל משהו קטן ורק לאחר מכן תלך ברגל. מקווה שזה יעזור, בברכת כושר ובריאות, יעל

27/01/2013 | 16:05 | מאת: יעקב

תודה יעל על תשובתך. האמת שלא דייקתי בתאור המצב. הקשיים שחוויתי מתרחשים גם בדרך לבריכה וסתם לפעמים בבוקר כשיש עליה קטנה. מזה שבועיים פסקו לגמרי ואני עולה עליות תלולות ומדרגות כ 50 במספר ללא הופעת הסחרחורת. שתי שאלות : 1. מאמן שחייה ושחיין צעיר ומקצועי טוען שבשחייה אין עליה בלחץ דם או דופק מאחר והגוף מאוזן ולכן הלב אינו "עובד קשה" לשאיבת הדם כלפי מעלה כנגד הכבידה ומכאן שהוא מבצע פחות עבודה ! ? האמנם ?? 2. הייתכן שמה שחוויתי בתקופה האחרונה של סחרחורות היתה תוצאה של "ניתוק" חלקיק כלשהו מדופן כלי הדם אשר גרם לחסימה חלקית ולאחר מכן התמוסס כתוצאה ממדלל הדם (אספירין) בו אני משתמש בנוסף לדיאטה הצמחונית אותה אימצתי ב-8 השנים האחרונות ? ידוע בספרות שדברים כאלה מתרחשים אולם אין לי ידע "כיצד זה מרגיש" . השילוב של המומחיות שלך עשוי לעזור לי להבין האם כך הוא. כיום אין כל אפשרות לבדוק זאת בדרך לא פולשנית.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני