דופק אחרי אימון וחרדה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/09/2012 | 04:23 | מאת: אור דרורי

יעל שלום לך..שמי אור בת 21. הייתי מעשנת בעבר כמעט 7 שנים... הפסקתי לפני כחודשיים וההרגשה נפלאה. אתחיל בכך שלפי טענות הרופא ובדיקות חוזרות ותקינות של אקו לב, הולטר לב,הולטר לחץ דם,וא.ק.ג, הכל הכל הכל תקין ולטענתם הכל חרדות... החלטתי לשנות את אורח חיי ולהפסיק לעשן...לישון שעות שינה מסודרות..ולאכול בריא...וכמובן לחזור לספורט. העניין הוא שדיי חששתי מלחזור לכושר כי פחדתי שהדופק המהיר באימון עצמו יגרום לי להתקף חריף של חרדה.. היום לראשונה הלכתי הליכה של 40 דק' ובמהלכה הרגשתי טיפה חרדה...דופק מהיר (נורמלי) כאבים בחזה בצד שמאל ותחושת כבדות ברגליים... וגלים של בחילות. לאחר הייתה לי מין תחושת רגיעה...אך נשאר לי כמעט שעה דופק של 90-92 בישיבה...עד שלא שכבתי ולקחתי כמה נשימות עמוקות והתחלתי להירגע הוא ירד ל80. שאלתי אם לאחר כל כך הרבה שנים ללא ספורט..האם זה תקין ונורמלי? או ששוב אכניס את עצמי למסיכת חרדות חדשה?

שלום אור, משאלתך לא כל כך ברור לי מה הבעיה. האם הדופק המהיר הוא הבעיה? או שמא הכאבים בצד שמאל? האם התופעות האלה חוזרות על עצמן? בהנחה והדופק המהיר הוא מה שמטריד ואכן כל הבדיקות תקינות, מאוד יכול להיות שבעקבות הפסקה ארוכה מפעילות גופנית ועישון שנים רבות, הדופק הבסיסי גבוה יותר. גם לאחר פעילות גופנית הדופק יכול להישאר יותר גבוה מדופק מנוחה למספר שעות, במיוחד אם לא נחים לחלוטין (בשכיבה כפי שעשית). דופק לאחר פעילות של 90+ הוא הגיוני ביותר ואין מה להילחץ ממנו. זה כמובן גם תלוי בדופק המנוחה הרגיל שלך (זה שבשכיבה לאחר 5 דקות) וגם תלוי בדופק שהיה לך במאמץ. אם דופק בזמן מאמץ הוא 130 ומעלה, ייקח לו זמן לרדת. לגבי התחושות שהרגשת, אני חייבת להיות זהירה מאחר ואינני רופאה ולא אוכל לקחת אחריות על כאבים בצד שמאל ובחזה ובחילות וכדאי שוב להתייעץ עם רופא. בכל זאת, אם רופאים ציינו בפנייך שהכל בסדר ויש אפקט של חרדה, ייתכן וזה קשור. כבדות ברגליים ואפילו בחילות (וגם דופק גבוה כפי שציינתי קודם) יכולים להיות קשורים לכושר גופני ירוד וחזרתך לפעילות לאחר תקופה ממושכת. אם אכן זה המצב, תופעות אלה צריכות להיעלם עם הזמן. המלצותיי הן: א. להמשיך לבצע פעילות. התחילי בהדרגה, אולי רק 30 דק', במסלול יחסית נוח (לא הרבה עליות), 4-5 פעמים בשבוע. להעלות את משך הפעילות עד לשעה בהדרגה! רק לאחר מכן להעלות את הקצב. ב. לעקוב אחר הדופק לפני האימון, במהלך האימון ובסיומו למשך כרבע שעה. לעקוב אחר הדופק אבל לא להילחץ ממנו! אם הדופק לא מגיע ל- 200 ויורד מה- 100 לאחר 10 דק' של מנוחה בסיום הפעילות, אין ממה להילחץ. לא למדוד דופק כל אימון מספיק פעם פעמיים בשבוע. לעתים המדידות רק מלחיצות יותר! ג. במידה וממשיכים לך הכאבים בחזה והבחילות להפסיק את האימונים ולפנות לרופא. בברכה, יעל

21/09/2012 | 17:05 | מאת: אור דרורי

קודם כל תודה רבה רבה על התשובה.. אציין שזה לא בדיוק כאב בחזה. זה יותר דקירה שנעלמת אחרי שאני לוקחת כמה נשימות. הגלים של הבחילות והרגשת הכובד מופיעים לי גם בלי קשר לפעילות פיזית... זה כבר חודש...ויש לציין שאני סובלת מחרדות כבר שנים..רק שהם הלכו והחמירו לי בזמן האחרון. היו לי 2 התקפים ממש חמורים של פתאום דופק מהיר העומד על 110 ואחרי 10 דק' כולי רועדת והרגשת עילפון..אבל ב2 הפעמים הייתי כבר בדרכי למיון ולאחר א.ק.ג ובדיקות דם ולחץ דם נאמר לי שהכל תקין... אני דיי מפחדת. אבל תודה לך בכל זאת ! ובהקשר לשאלתך..הדופק שלי במנוחה הוא בין 70-84. אני משערת זה בגלל שאני לא פעילה בספורט. האם אני יכולה לגרום לדופק הזה לרדת ?

29/01/2017 | 19:22 | מאת: דותן

היי אשמח לדעת מה קורה עם זה היות וגם אני עובר תופעות דומות

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני