דופק איטי אצל ספורטאים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/08/2012 | 17:12 | מאת: מיכל

יעל שלום. אודה לך אם תעזרי לי בבלבול שנוצר. מלפני שבוע נמדד אצלי דופק איטי מאוד בזמן מנוחה (42-43 !) שלחו אותי לבצע הולטר ואקו לב אך עד קבלת הבדיקות רציתי לשאול: נאמר שאצל ספורטאים הדופק איטי מאוד ואני לא מבינה על איזו רמת כושר מדובר. אני הולכת פעמיים בשבוע על הליכון , לפעמים בקצב של 7.9 ק"מ לשעה במשך 45 דקות . אני שוחה שעה בלי הפסקות. האם אני בכזו רמה שזה ייחשב " ספורטאית"? ובגלל זה הדופק איטי . בנוסף חשוב לי להדגיש שלפני חודש וחצי הפסקתי כמעט לחלוטין ספורט בגלל הפסקת עישון .האם יש קשר?

הי מיכל, בדרך כלל שמדברים על ספורטאים מתכוונים לאלה שרוב חייהם עסקו בספורט לרוב ספורט תחרותי, כזה שמתאמנים בו כמעט מידי יום למשך מספר שעות. קשה לי להאמין שאת נכללת בקטגוריה הזאת (מבלי להעליב...). ישנם גם אנשים באוכלוסיה עם דופק נמוך באופן טבעי (כפי שיש כאלה עם דופק גבוה), מבלי קשר לעיסוק בספורט. הבדיקות שנשלחת לבצע הינן חשובות לאבחון הבעיה. כלומר, האם אכן הדופק הנמוך הזה מאפיין אותך והאם ישנה סיבה לבבית היכולה להסביר זאת. לאחר ביצוע ההולטר והאקו וודאי יוכלו להנחות אותך להמשך. בינתיים הייתי נמנעת מפעילות גופנית עד לסיום הבירור. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני