תרגילים לילדים בני 11

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/07/2012 | 10:43 | מאת: -

שלום יעל, ארצה לדעת איזה תרגילים מומלצים לעשות בגיל 11?ומה תרומתם לילדים? האם ניתן להתחיל בחדר הכושר בגיל 13.5-14.? והאם מספיק לעשות 132 ספורט ביום? מצפה לתשובתך.

שלום רב, השאלה שלך מאוד כללית ולכן קשה לי למקד את התשובה. באופן כללי, ילדים צריכים לבצע מגוון של פעילויות הכוללות את שלל מרכיבי הכושר הגופני כגון: סיבולת לב ריאה, חיזוק שרירים, גמישות, קוארדינציה, שיווי משקל וכד'. פעילויות אלה לרוב נעשות על ידי ילדים באופן ספונטני כגון: משחקים הכוללים ריצה (תופסת, תחרויות, כדורגל, כדורסל וכד'). במידה ויש הרגשה שהילד אינו פעיל מספיק רצוי לכוון אותו לפעילויות אלה (למשל בחוגי ספורט אחר הצהריים) רצוי לפעילויות מהנות דרך המשחק (משחקי כדור למיניהם וכד'). לפעילות גופנית בכל גיל יש חשיבות עליונה. ידוע שילדים פעילים לרוב הופכים למבוגרים פעילים, וההפך הוא גם הנכון: ילדים שלא היו פעילים, לרוב הופכים למבוגרים לא פעילים. מיותר לציין את נושא ההשמנה (כיום כרבע מהילדים סובלים מעודף משקל מה שהופך אחר כך למבוגר עם עודף משקל), מניעת המחלות השונות (מחלות לב, סרטן, אוסטאופורוזיס ועוד רבות) וכמובן לא פחות חשוב, הביטחון העצמי של הילד ומצבו החברתי. ניתן להתחיל חדר כושר מגיל מאוד צעיר, כיום יש בחדרי כושר מאמנים שעברו הכשרה מיוחדת לאימון ילדים. לא ברור לי מה זה: "לעשות 132 ספורט ביום" מקווה שעזרתי על אף הכלליות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני